Gazete Vatan Logo

‘Örgütle işim olmaz, hedefte eşim var’

İfade vermesi için savcılığa çağrılan Ferda Paksüt, "asıl amacın eşi Osman Paksüt'ü istifa ettirmek" olduğunu söyledi

Ferda Paksüt: Tolon Paşa’yı da, Gül’ün eşini de tanırım. Çiçek’le yemek yedim, ’AKP davasını’ konuştuk. Her ‘Merhaba’ dediğimizle örgüt mü kuruyoruz!

ANKARA - Ergenekon soruşturması çerçevesinde ifadesine başvurulmak üzere savcılığa çağrılan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt çarpıcı açıklamalar yaptı. Paksüt çifti, terör ve çete suçlarına bakmaya yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin önceki gün telefonda yaptığı davet üzerine Çeşme’deki tatillerini bölüp karayolu ile Ankara’ya döndü. Ferda Paksüt, dün yolda iken kendisini arayan gazetecilere çarpıcı açıklamalar yaptı. Büyük bir şok yaşadığını söyleyen Paksüt, “Savcı neden çağırdığına ilişkin net bilgi vermedi, hayatımda ifade vermedim. Oraya gidip de çıkacağımın garantisi yok. Durduk yere kendimi savunmak zorunda bırakılıyorum” dedi. Paksüt, şunları söyledi:

* Turhan Çömez ile ailecek görüşürüz. Hastane yapımında Bağdat’ta birlikte hareket ettik Turhan Çömez ile. Benimle konuşmalarında kanki, dost, ahbap değiliz... Turhan Çömez, bana ne örgütten bahsetti, ne de terörden bahsetti. Benimle ve beyefendiyle böyle konuşmaları olmadı. Beyefendi, hukuk için çalışan bir insan.

’Davayla ilgili konuştuk’

* Sinan Aygün’e eşinden boşanan bir bayan için iş rica etmiştim. Erdoğan’ı de Abdullah Gül’ü de tanıyorum. Birilerini tanıyor olmam, o kişilerin varsa işledikleri suçlara ortak olmam anlamına gelmez. Hurşit Tolon’u da, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül’ü de yakından tanırım. Hurşit Tolon’u binbaşılığından tanırım. Hilmi Özkök ve İlker Başbuğ ile 3 sene Brüksel’de birlikte olduk. Abdullatif Şener’in karısı ile tanışırım, beni onunla tanıştıran da Haşim Kılıç’ın karısıdır. Dava açıldıktan sonra Cemil Çiçek’le de yemek yedim, Abdulkadir Aksu ile de konuştum. İkisi de çok sevdiğim insanlardır. Davaya ilişkin konuştuk. ’Dava açıldı artık ne olacak, şimdi ne yapsak?’ dediler. Her ’merhaba’ dediğinizde örgüt mü kuruyorsunuz? Tanıdığım insanlar nedeniyle suçlanmamı gerektirecek bir yasa maddesi yoktur.

’Örgüte üye olmadım’

* Terör örgütüne üye olmakla suçlanan kişilerle neden ilişkilendirildiğime anlam veremiyorum. Eğer çift kişilikli değilsem, uyuduğum zaman, ikinci kişiliğim gidip teröre karışmışsa bilemem. Örgüte üye olmadım. Beni neden böyle bir işin içine soktuklarını bilmiyorum. Kuzey Irak’ı geçtim bu kadar tedirgin olmadım. Güler Kömürcü, sanırım ’bizimle birlikte hareket ediyorlar’ demiş. Bu ifade nedeniyle tutuklanabileceğimi düşünüyorum.Hiç kimseyle ilişkim yok.

’Asıl amaç beyefendi...’

* Ben ne örgüt tanırım, ne de örgüt üyelerini... Benimle uğraşmalarındaki asıl amaç beyefendidir. Beyfendinin kontenjanı altın değerindedir. Cumhurbaşkanı, Danıştay ve Yargıtay üyeliklerinden 3 kişi arasından seçim yapar, ancak bürokrat kadrosuna istediği ismi direkt atayabilir. Beyefendi istifa ettiği takdirde, cumhurbaşkanı istediği adamı seçer. Benim üzerimden baskı yapılmak isteniyor.

* Paşaların tutuklandığı gün, benim de tutuklandığımı söylediler. Bir haber geldi, ’Ergenekon’un başı Paksüt’ diye. Osman Bey’i benim tutuklanmam etkilemez. Hapse giren eşi otomatikman boşayabilirsiniz. Ben loğusa halde devleti temsilen gereken davetlere katıldım. Kapatma davası öncesinde tutuklanmış olsaydım bile Osman Bey gider oyunu kullanırdı. Ben de zaten onu yanımda değil, görevinin başında görmek isterdim.

* Yarın (bugün) sabah Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne eşim ve avukatımla gidip ifade vereceğim. Tutuklanmazsam açıklama yapacağım.

Çiçek ‘Davayı ne yapacağız’ diye sordu

Ferda Paksüt, eşinin büyükelçiliği döneminde çok sayıda siyasiyi tanıdıklarını anlatırken AKP kapatma davası sürecinde gerçekleşen iki kritik görüşmesini de açıkladı: “Dava açıldıktan sonra Cemil Çiçek’le de yemek yedim, Abdulkadir Aksu ile de konuştum. İkisi de çok sevdiğim insanlardır. Davaya ilişkin konuştuk. ’Dava açıldı artık ne olacak, şimdi ne yapsak?’ dediler. Her ’merhaba’ dediğinizde örgüt mü kuruyorsunuz?”

Haberin Devamı