Gazete Vatan Logo

‘Örgüt lideri değilim ben gerçek hacıyım..’

42 suçlamadan hakkında dava açılan 36 yaşındaki İbrahim Hakkı Pervane “Örgüt lideri değil, hacıyım, ayda 100 bin lira kazanıyorum, beni batık işadamları suçluyor” dedi.

‘Örgüt lideri değilim ben gerçek hacıyım..’

Antalya’da geçen 2 Aralık’ta elebaşılığını İbrahim Hakkı Pervane’nin (36) yaptığı öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyon yapıldı. 67 kişi gözaltına alındı. Silahlı suç örgütünün emlak, oto alım-satım adı altında tefecilik suçunu işlediği, borcunu zamanında ödeyemeyenlerin mal varlıklarının ise baskı ve tehdit kullanmak suretiyle nitelikli yağma yoluyla ellerinden aldığı, suç örgütü aleyhine ifade verenlere de baskı yapıldığı iddia edildi. Davanın ilk duruşmasında, hakkında 42 suçtan dava açılan tutuklu sanık İbrahim Hakkı Pervane suçlamaları reddederek “Bana Antalya’da ’hacı’ derler. Bunu lakap olarak söylemiyorlar. Ben gerçekten genç yaşında hac farizasını yerine getirdim. 2004’te komşumla tartıştım. Örgüt suçlamasıyla yargılanıp 1 yıl tutuklu kaldım ve beraat ettim. 2007’de yine örgüt suçundan aldılar. 1.5 yıl tutuklu kaldım, beraat ettim. 2012’de yine hakkımda soruşturma açıldı. Ardından takipsizlik kararı verildi. Şimdi de bu davada silahlı suç örgütü kurup yönetmekle yargılanıyorum. Ben örgüt lideri değilim” dedi. Emlak ve oto alım satımı yaptığını söyleyen Pervane “Yatımı 2 kez kundakladılar. Evim soyuldu, tehdit edildim, polisler tarafından hedef gösterildim. Ben ciddi bir işadamıyım. Aylık gelirim 100 bin TL civarında. 3-5 bin liraya tenezzül ederek insanları dolandırmam” diye konuştu. İddianamede geçen yağma suçlarını kabul etmediğini belirten Pervane, dosyada 1 numaralı olay olarak geçen işadamı İbrahim T.’nin yapı malzemeleri deposundaki 4 milyon liralık malı yağmalayıp, burada çalışan kadınları işyerine kapatıp tehdit edip hürriyetini kısıtladığına dair suçlamaların da asılsız olduğunu savundu. Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, müştekilerin ve tanıkların ifadelerini almak için duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

‘Faiz almıyorum’

Davanın tutuklu sanıklarından Kadir Demirel, kendisine isnat edilen yağma ve tefecilik suçunu işlemediğini söyledi. Sanayi sitesinde ticaret yapan bir esnaf olduğunu aktaran Demirel, “Ben faize karşı biriyim. Bankalara yatırdığım paralar için bile faiz almadım. Ben dört kez hacca gittim. Ama burada tefecilikle suçlanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ferrarili savunma

TUTUKLU sanıklardan Mustafa Helvacıoğlu ise suçlamaları reddetti ve yargılanan sanıkların çoğunun başarılı işadamlarından olduğunu iddia etti. Helvacıoğlu, polislerin kendisine “Onun Ferrarisini... “ diyerek hakaret ettiğini ileri sürdü.

Lüks otomobilleri var

Tefecilik ve yağmacılık suçu işlediği ileri sürülen sanıkların sosyal medyadaki fotoğrafları da dikkat çekiyor. Sanıklardan Mustafa Helvacıoğlu ile Kadir Demirel lüks araçlarla boy gösteriyor. Demirel’in sosyal medyadaki hesabında hacdaki fotoğrafları da dikkat çekiyor.