Gazete Vatan Logo

'Oral seks yap, mutlu ol'

İşte hiç kimsenin bilmediği fayda...

Araştırmacılar, meninin içinde bulunan 'semen'in 'esenlik ve sevgi duygularını zihinde teşvik ettiği' ni ortaya çıkardı.

İngiliz basınından The Daily Mail sitesinde yer alan habere göre; oral seksin kadın sağlığı için iyi ve mutlu hissettiren bir durum olduğu meninin içinde bulunan kimyasalların etkilerinin incelenmesiyle ruh hali üzerindeki değişikliğie de rastlandığı bildirildi.

The Stat Üniverstitesi New York çalışma grubu tarafından anket yoluyla yapılan çalışmada 293 kadının cinsel hayatları karşılaştırıldı.

Meninin, şefkati arttırdığı, uykuya neden olduğu ve aynı zamanda en az üç anti-depresan içeriği gösterdiği bildirildi.

Araştırmacılar ayrıca düzenli ve korunmasız cinsel ilişkinin kadınları daha az depresif ve kognitif hale getirdiği performanslarının da arttığını kanıtladı.

Meninin, ruh hali ve aynı zamanda ruh halini yükselten oksitosin ile estron ve kortizol içeren sperm ile birlikte başka kimyasalları da içerdiği bildirildi.

Ayrıca meninin tirotropin salgılatıcı hormon (başka bir antidepresan), melatonin (uyku getirici) ve hatta serotonin (belki de en iyi bilinen antidepresan nörotransmitter) içerdiği anlaşıldı.

Haberin Devamı