Gazete Vatan Logo

‘Öpmeye kıyamazdım onu’

‘Öpmeye kıyamazdım onu’

İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik operasyon sırasında ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 25 yaşındaki Dilek Doğan, dün İstanbul’da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Boğiçi Cemevi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketi Kahramanmaraş’a gönderildi.

Cenazede güçlükle ayakta duran anne Aysel Doğan şunları söyledi: “Havaya ateş etti sandım. Çocuğuma gitmiş. Bir de baktım ayağımın önüne düştü yavrum. Aramaya başlayacaklardı. O anda hızla geldi girdi içeriye vurdu çocuğumu. Korktular panikledi kaçtılar. Yatağından kalkan ceylana kıymaz kimse.” Baba Doğan da vurulma anını “Evimize 4 polis ayakkabılarıyla girdi. Kızımı vuran polise ‘galoş giyin’ dedik. Onlar da ‘giymeyiz’ Sonra silahı bize doğrulttu. Bir anda kızımı vurdular” diye anlatmıştı. Avukat Oya Aslan, ise “Vurulduğu anda vuranın polis olduğu açık belliydi. Tutuklanması gerekiyordu. Dosyaya ulaşmamızı engellemek için soruşturmayı gizlediler. Sonra polis hakkında bir soruşturma açıldı. Bu da gizlendi” dedi.

‘Yanlış varsa gereği yapılır’

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu, Dilek’in ölümüyle ilgili “Bu genç kızımızla ilgili gerekli araştırmalar yapılıyor. Çok özen gösterilerek bazı emniyet tedbirleri alınıyor ama ola ki yanlış uygulama varsa bunun da peşi hiçbir zaman bırakılmaz, gereği yapılır” derken CHP’li Barış Yarkadaş da “Başbakan Davutoğlu’nun bir an önce sorumluların üzerine gitmesini istiyoruz” diye konuştu.