Gazete Vatan Logo

'Onların da hesabını göreceğiz'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, her gün taş üstüne taş koymaya, şehirleri, ilçeleri, yürekleri birleştirmeye devam edeceklerini belirterek, "Kim ne yaparsa yapsın, birileri terör tuzaklarıyla bu millete tuzak kurmaya kalkarsa, onların da hesabını göreceğiz. Durmayacağız. Terörle mücadele ederken, bu milletin gündemini sadece terörle işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Hem mücadele edeceğiz hem de bugün olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü bu memleketin kaybedecek bir dakika dahi vakti yoktur" dedi.

'Onların da hesabını göreceğiz'

Davutoğlu, İzmit Körfez Geçişi asma köprüsü son tabliye yerleştirme ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, Yalova/Altınova-Bursa/Gemlik Otoyol kesimi açılış törenindeki konuşmasında, projenin tarihi olduğunu söyledi.

Projenin bütün Türkiye'yi kuşattığını ifade eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah kadim başkentimiz İstanbul, bu projeyle İzmir'e bağlanıyor. Ama nasıl bağlanıyor biliyor musunuz? Dünyanın uzunlukta 4. büyük köprüsüyle ve 8 saatlik yolu, 3 saate indiren otoyoluyla bağlanıyor. Böylece Fatih Sultan Mehmet Han, Kocaeli'de Akçakoca ile Bursa'da Osman Gazi ile İzmir'de Caka Bey'le buluşuyor, şehzadeler şehri Manisa ile İstanbul birbirine komşu haline geliyor. Bu tarihi bir proje, bütün ülkeyi kuşatan bir proje. Nüfusumuzun üçte birine hitap eden, 7 vilayetimizi kuşatan bir proje. Bu büyük projeye bugün son cıvatayı koyduk. Bu çağdaş bir proje. Çünkü bu yolu, dünyanın uzunlukta en büyük ve en uzun 4. köprüsünü, 2 bin 682 kilometreyi artık 6 dakikada geçeceğiz. Eskiden 'Yalova'dan acaba bütün Kocaeli- İzmit Körfezi'ni dolaşayım mı, Yoksa feribota bineyim mi?' diye hesap eden vatandaşlarımız şimdi böyle bir hesap içine girmeden 6 dakika da körfezin iki yakasını bir araya getiren bu köprüden karşı yakaya ulaşacak."

Haberin Devamı

Davutoğlu, projenin tarihi olduğu kadar çağdaş niteliklere sahip ve İstanbul ile İzmir'i, Türkiye'nin iki büyük limanını birleştirdiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanım, öncülüğünüzde başlayan, liderliğinizde başlayan bu projenin bugün hayata geçmesinin bir başka anlamı var. O da hizmette süreklilik" şeklinde hitap etti.

AK Parti iktidarlarının en önemli hususiyetinin hizmette, dava aşkında süreklilik olduğunu vurgulayan Davutoğlu, şunları söyledi:

"2002'de, 3 Kasım'da bayrağı devralan Sayın Cumhurbaşkanımız'dan bugüne kadar hep ilk günkü aşkla bu topraklara, bu ülkeye hizmet etmenin aşkını, sevdasını yaşadık. Bu bayrağı bize devreden Sayın Cumhurbaşkanımıza, bütün bu projelerde emeği geçen dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bakınız 1 Kasım'da tarihi bir zafer kazandıktan sonra diğer partiler kurultay mücadelelerine, iç mücadelelere girerken, biz 2 Kasım sabahı 'Nerede kalmıştık?' deyip, hizmet kervanına devam ettik. Gururla bir kez daha ifade ediyorum: Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı gelenek üzere, ilk 3 ayda yapacağımız bütün vaatlerimizi halkımıza ilan ettik. Tarih 20 Aralık 2015. Şimdi Nisan'dayız. Mart ayının sonu itibarıyla vaatlerimizin yüzde yüzünü yerine getirdik. Hizmet kervanlarımızı ise nerede başlattıysak, nerede bıraktıysak, oradan aldık devam ettik. 'Bekleyeyim bakalım, 1 Kasım zaferinden sonra bir müddet bu zaferin zevkini yaşayalım, sefasını sürelim' demedik. Çünkü biz seçim sevinçleri için seçim yapmayız. Daha çok hizmet için daha çok halka ve hakka hizmet için yola çıkarız."

Haberin Devamı

"Bu memleketin kaybedecek bir dakika dahi vakti yoktur"

Birkaç hafta önce Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesinin yerleştirildiğini hatırlatan Davutoğlu, "Olmaz, yapılmaz, yaptırmayız" denilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ağustos ayında hizmete açmayı planladıklarını bildirerek, "Onlar engellemek için yola çıkarlar, biz yapmak, inşa etmek, ihya etmek için çıkarız" dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, iki hafta önce Manisa'da 110 milyon liralık yatırımın toplu açılışını yaptıklarını, geçen hafta Düzce'de 591 milyon liralık yatırımın toplu açılışını yaptıklarını dile getirerek, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Antalya'da 841 milyon liralık yatırımın toplu açılış yapacaklarını, daha sonra da Türkiye'yi dünya gündemine taşıyacak olan Expo'yu açacaklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz her gün bu topraklarda taş üstüne taş koymaya, şehirleri, ilçeleri, yürekleri birleştirmeye devam edeceğiz. Kim ne yaparsa yapsın, birileri terör tuzaklarıyla bu millete tuzak kurmaya kalkarsa, onların da hesabını göreceğiz. Durmayacağız. Terörle mücadele ederken, bu milletin gündemini sadece terörle işgal edilmesine izin vermeyeceğiz. Hem mücadele edeceğiz hem de bugün olduğu gibi hizmetlerimize devam edeceğiz. Çünkü bu memleketin kaybedecek bir dakika dahi vakti yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dünyanın 4'üncü uzun köprüsünün, Altınova-Gemlik Otoyolu'nun, İzmir-İstanbul Otoyolu'nun fikri öncülüğünü, başlatıcılığını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, emeği geçen bakanlara, projeyi hayata geçiren yüklenici firmalara, finansör kuruluşlara, katkı sağlayan kuruluşlara ve kişilere teşekkür eden Davutoğlu, sözlerini şu temennilerle tamamladı:

"Allah bu yolu hayırlı eylesin; bu köprüyü, gönülleri birleştiren köprü eylesin. İstanbul ile İzmir arasında sefer yapacak, yolculuk yapacak vatandaşlara kazasız belasız yolculuklar nasip eylesin. Allah köprülerimizi, gönül köprüleriyle taçlandırsın, milli birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Projenin hizmet götüreceği 7 ilimizin bütün hemşehrilerine selamlarımı iletiyorum. İzmir'e, Manisa'ya, Balıkesir'e, Bursa'ya, Yalova'ya, Kocaeli'ne, İstanbul'a, bütün Türkiye'ye hayırlı, mübarek olsun. Allah yolumuzu açık eylesin, başlattığımız her projeyi tamamına erdirmeyi bize nasip eylesin. Allah yar ve yardımcımız olsun."