Gazete Vatan Logo

‘Onlara devlet yönetme kursu açacağım’

AK Partililerin sürekli ‘Kaynak nerede’ diye sorduğunu söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “İktidar olunca onlara kurs açacağım. Hortumlar nasıl önlenir kursu açacağım” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Mersin’in Anamur ilçesinde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Çikita’ya ezdirmeyeceğim

“Tadı ve aroması güzel bir muzunuz var. CHP iktidarında muz üreticilerimizin daha fazla kazanması için her türlü tedbir alınacaktır. Anamur muzunu Çikita’ya ezdirmeyeceğim, bu bizim boynumuzun borcudur. Hemen ’Kaynak nerede?’ diye soruyorlar. Bu ülkede kaynak var. İktidar olunca onlara kurs açacağım. ’Hortumlar nasıl önlenir’ kursu açacağım, ’Devlet nasıl yönetilir’ kursu açacağım.”

Sosyal yardıma devam

“Yine bir propaganda, efendim CHP gelirse sosyal yardımlar kesilirmiş. Ya niye keselim? Hangi gerekçeyle keselim. Ben söylüyorum. Sosyal yardımları kesmeyeceğiz en az 2 katına çıkaracağım.”

Savcıların ihracına tepki

Kılıçdaroğlu, hakim ve savcıların görevden alınmalarıyla ilgili de, “Yargı ile ilgili hiçbir siyasal kararın arkasında değiliz. Hiçbir siyasal kararı desteklemiyoruz. Dolayısı ile karar veren hakimlerin tutuklanması veya başka işlemlerin yapılması; bunlar doğru değil. Demokrasiye uymaz. Yargıdan siyasetin elini çekmesi lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taziye ziyaret
Kılıçdaroğlu, Libya açıklarında saldırıya uğrayan kuru yük gemisinde ölen 3’üncü kaptan İlker Büyükdere’nin babası Halil Büyükdere ile yakınlarına başsağlığı diledi.