Gazete Vatan Logo

‘Onlar ne insan ne de hayvan!’

‘Onlar ne insan ne de hayvan!’

Niğde’de iki güvenlik görevlisi ile bir sivili şehit eden zanlıların avukatları, bu sözleri söyleyerek savunma yapmaktan vazgeçti.

Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde 1 polis memuru ile 1 astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren IŞİD terör örgütü üyesi Alman vatandaşı Benjamin X., İsviçre vatandaşı Çendrim R. ile Makedonyalı Muhammed Z.’nin de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 11 sanığın yargılandığı davaya dün devam edildi. Mahkemenin talebi üzerine Niğde Barosu tarafından atanan avukatlar Hürriyet Toker, Nail Gündüz, Murat Turan, davadan çekildiklerini belirterek salonu terk etti. Avukatlardan Nail Gündüz, duruşma sonunda gazetecilerin ’Neden davadan çekildiniz?’ sorusuna, “Hayvanlar bile savunulur. Bunlar hayvan da değil insan da değil. Bu yüzden davadan çekildim” diye cevap verdi. Baronun görevlendirdiği

3 avukat da davadan çekilince sanıkların avukatı kalmadı.

‘Mahkemeye gelsinler’

Ankara’da tutuklu bulunan sanıklar yine mahkemeye getirilmeyerek savunmaları Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden alındı. Öldürülen kamyon şoförünün avukatı Ali Çil, sanıklardan Fuad M.’nin görüntüsünün ekranda net olmasına karşın IŞİD üyelerinin görüntülerinin flu olduğunu belirterek, “Canilerin onlar olup olmadığını tespit edemediğimizden mahkemeye getirilmesini istiyoruz” dedi. 3 sanık, duruşmada hiç konuşmadı.

Haberin Devamı

Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Tutuklu Benjamin X., Çendrim R. ile Muhammed Z.’nin 3’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.
‘Boşuna mı geliyoruz?’
Öldürülen kamyon şoförünün eşi Satı Yaşar ise, duruşma sonunda şunları söyledi: “Biz niye geliyoruz, boşuna mı getiriliyoruz. Bir an önce karar versinler, ağır bir şekilde cezalandırılsın. Bunca polisi niye topluyorlar, yazık değil mi bu polislere? Böyle adalet olur mu?”
‘Ben barışçıl örgüte üyeyim’
Silahlı terör örgütüne üye olmak ve resmi belgede sahtecilik suçuyla yargılanan Fuad M. ise kendisini hiçbir avukatın savunmak istemediğini belirterek, “Bu nedenle savunmamı kendim yapacağım” dedi. İddianamede kendisiyle ilgili suçlamaları hatırlatan M., “Ben Cündüş Şam İslam Örgütü’ne üye değilim. Azarbeycan’da bulunan Azarbeycan Cündüş Şam Örgütü’ne bağlıyım, onunla karıştırılıyor. Cündüş Şam, kimseye bağlı olmayan, aileleriyle, hanımlarıyla yaşayan, İslam’ı anlatan ve savaşlara katılmayan bir örgüttür” diye konuştu. Mahkeme başkanının evinde yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler ve dokümanlar ile, diğer sanıkların üzerinden çıkan ve kendisine ait cep telefonu numarasının bulunduğu kağıt parçasını sorması üzerine ise şunları söyledi: “O dokümanlardan bir tanesi kitaptır. O kitap ise çarşıda satılmaktadır. Aramalarda 3 tane de bayrak bulundu ve bu bayraklardan bir tanesi Azarbeycan Cündüş Şam Örgütü’ne aittir. Diğer bayraklarının üzerinde de Kelime-i Şahadet ile besmele yazmaktadır. Onlar da çarşıda satılmaktadır. Ben bu telefonu olaydan yaklaşık 1 ay önce kullanmaya başladım. Onların üzerinde neden benim numaram var, onu diğer sanıklara sorun.”

Haberin Devamı