Gazete Vatan Logo

‘Onlar konuşur biz yaparız’

“Kılıçdaroğlu’na hesabı öğreteceğiz. Bahçeli’ye milliyetçilik ne demek onu öğreteceğiz. Demirtaş’a demokrasi ve barışı öğreteceğiz”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk seçim mitingini dün Erzurum’da yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, televizyonlarda canlı yayınlanan İstanbul’da MÜSİAD genel kurulundaki konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye çıkan Davutoğlu, muhalefet lidelerine yüklendi. Gördüğü kabalalıktan çok memnun olan Davutloğu, özetle şöyle konuştu:

‘Her şey milli olacak’

“CHP lideri, AK Parti için ‘ne yaptılar’ demiş. Kılıçdaroğlu Erzurum’a gelmeye cesaret edemez. Eğer gelirse şöyle elinden tutun şu duble yolları ona bir gösterin. Onlar konuşur AK Parti yapar. Sonra alın Ovit tünelinine götürün. Dünyanın en büyük duble yol olan ikinci tüneli. Coğrafyayı ne kadar bilir bilemem çünkü sayıyı, hesabı bilmiyor. Alıp Kop tüneline götürün”

‘Vatan bütündür’

“Dağlardaki teröristlerle bu vatana tuzak kurmaya çalışan birileri Erzurum’u gözüne kestirmiş güya. Abdurrahim Fırat kardeşimiz seçim çalışması yaparken bunların saldırısına uğradı. Ağrı’da vatandaşımıza baskı yapmak istediler. İnşallah Kılıçdaroğlu’na hesabı öğreteceğiz. Bahçeli’ye milliyetçilik ne demek onu öğreteceğiz. HDP’ye, Demirtaş’a da demokrasi ve barış ne demek onu öğreteceğiz. ‘Bu vatan bir bütündür bölünemez’ diye haykırmaya var mısın?”

Haberin Devamı

‘Her köşeye giden tek partiyiz’

Başbakan Davutoğlu, Erzurum’dan sonra geçtiği Sivas’ta şunları söyledi:
“Sivas AK Parti davasına hep sahip çıktı. 7 Haziran’da sahip çıkacak. Birileri Doğu’ya, birileri Karadeniz’e gidemiyor. Bazılarının aksine Türkiye’nin her köşesine gidebilecek tek parti AK Parti’dir. Biz Kuvayi Milliye partisiyiz. 2013’te Gezi provokasyonuna imza attılar. 17-25 Aralık’ta Paralel çeteyi devreye soktular. Erzurum’da çok güzel bir afiş asmışlar. ‘Paralel, dikey fark etmez, Dadaş ihaneti affetmez.’ Hep ihanet içinde oldular. Demirtaş da ayrı bir çete. Türkiye’de bir tek millet var. Sen iktidara gelemezsin, barajı aşamazsın, bu millet sana Diyanet’i kapattırmaz.”

Haberin Devamı