Gazete Vatan Logo

‘Onlar bize güzel bir Türkiye emanet etti’

Adalet Kurultayı’nın ikinci gününde 57. Alay’a saygı yürüyüşüne katılan CHP lideri, “Onlar bize güzel bir Türkiye’yi emanet etti. Biz de çocuklarımıza güzel bir Türkiye vermeliyiz” dedi

‘Onlar bize güzel bir Türkiye emanet etti’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Kurultayı’nın düzenlendiği Gelibolu Yarımadası’ndaki Kocadere köyünde kurulan kamp alanından “57. Alaya Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Kurultayın ikinci gününde Kocadere köyü kamp alanı içerisinde konakladığı karavandan sabahın erken saatlerinde çıkan Kılıçdaroğlu, alanda dağıtılan “buğday aşı” çorbasından içerek, 57. Alay’a Saygı Yürüyüşü’nü başlattı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı yürüyüşe, genel başkan yardımcıları, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. 6 kilometrelik mesafeyi yaklaşık bir saatte kateden Kılıçdaroğlu, Conkbayırı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelen koydu, saygı duruşunda bulunuldu. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün ardından şunları söyledi:

“57. Alay, sabah kalktılar, buğday çorbasını içtiler, şekersiz üzüm hoşafıyla ve yarım ekmekle sabah kahvaltılarını yaptılar ve bugün geldiğimiz yoldan buraya geldiler. Hayatlarını bu topraklar için verdiler, bayrakları için verdiler. ‘Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın’ diyen Çanakkale destanı bir anlamda burada yatanların destanıdır, bütün Türkiye’nin destanıdır. Onlar bize güzel bir Türkiye’yi emanet ettiler. Eğer bize güzel bir Türkiye bıraktılarsa bu güzel Türkiye’de hepimiz adalet içinde beraber yaşamalıyız. Bu güzel Türkiye’de hepimiz birlikte, huzur içinde yaşamalıyız. Adalet Kurultayı’mızın teması da budur. Onlar hayatlarını verdiler, bizler çocuklarımıza güzel bir Türkiye’yi vermeliyiz.”

Haberin Devamı

Hafıza Sokağı açıldı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kocadere köyünde kurulan kamp alanında “Seçimde Adalet” konulu paneli izledikten sonra, Türkiye’de yaşanan önemli olayların yazılı ve görsel olarak sergilendiği “Hafıza Sokağı’nın” açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, “Adaleti sadece kendimiz, bu toplantıya, kurultaya katılanlar için değil, 80 milyon için adalet istiyoruz” dedi.

‘Burada kimse içki içemez!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan kurultaydaki etkinlikler hakkında bilgi verirken, ilk gün 27 çalıştay yapıldığını belirterek, “Yaklaşık 30 bin kişinin günlük sirkülasyonda olduğu bir çalıştay yapıyoruz. Dinamik bir şekilde kurultay beklediğimizin üstünde bir etki yapmaya ve ilgi görmeye başladı” dedi. Tezcan, AK Partili Bülent Turan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bazı görüntülere tepki göstererek, “Bu güzel buluşmaya çamur atma telaşı içindeler. Demek ki birileri bir şeyleri planlı bir şekilde buralara soktular. Yoksa buraya yemek sokmak bile özel bir merasime tabi. Şehitlerin mekanında kimse içki içemez buna da müsaade etmeyiz. Bunu her şeye rağmen birileri yapıyorsa bu en büyük ahlaksızlıktır. Bunu herkes öyle bilsin, bu böyle biline” diye konuştu.

Haberin Devamı