Gazete Vatan Logo

‘Ona güvenerek aptallık ettim’

İngiltere’de Boris Johnson’ın, referandum sürecinde birlikte kampanya yürüttüğü Adalet Bakanı Gove’un, hakkında ‘karalama kampanyası’ başlatmasından çekindiği için başbakanlığa aday olmadığı öne sürüldü.

‘Ona güvenerek aptallık ettim’

İngiltere’de David Cameron’dan boşalacak koltuk için en muhtemel isim olarak gösterilmesine karşın başbakanlığa aday olmayan eski Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın geri adım atmasında, 23 Haziran’daki AB referandumu öncesinde ‘Brexit’ için birlikte kampanya yürüttüğü Adalet Bakanı Michael Gove’un ‘ihanetinin’ etkili olduğu iddia edildi. Johnson, geçtiğimiz hafta Gove’un başbakanlık için aday olmasının ardından, yarışa girmeyeceğini açıklamıştı. Yerel basında çıkan haberlere göre Johnson, yakın çevresine, Gove’a güvenmekle ‘aptallık ettiğini’ söyledi. Johnson’ın, Gove’un adaylık kararını duyunca yardımcılarına, “Bazılarınız ona güvenmemem gerektiğini söylemişti, ama ben onları dinlemedim” diye serzenişte bulunduğu belirtiliyor. Mail on Sunday gazetesi, Gove’un adaylığını açıklamadan önce Johnson’dan, kurulacak yeni kabinede başbakan yardımcılığı ve AB’den çıkış sürecini yürütecek baş müzakerecilik koltuklarını istediğini de yazdı.

Hazırlık yapmışlardı

Türk kökenli eski Londra Belediye Başkanı’nın, Gove’un hakkında ‘karalama kampanyası’ başlatmasından çekindiği için de geri adım attığı söyleniyor. The Sun gazetesi, geçtiğimiz haftalarda Muhafazakar Parti’den bir grubun, başbakanlık koltuğuna oturmasını engellemek için Johnson hakkında ‘karalama kampanyası’ başlatacağını duyurmuştu. Cameron taraftarı vekillerin özellikle Johnson’ın evlilik dışı ilişkilerini kamuoyuna ifşa etmeye hazırlandığı söyleniyordu.

Haberin Devamı