Gazete Vatan Logo

‘Ömrünü memleket için tüketti’

Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, dün gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım “Bir ömrü memleket için, memleketin sanayisi için tüketmiş olan Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet diliyorum” dedi

‘Ömrünü memleket için tüketti’

Cuma günü vefat eden Demirören Holding ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören için dün ilk tören, saat 10.20’de İstanbul Şişhane’deki Holding binası önünde yapıldı. Törene Erdoğan Demirören’in oğulları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören, kızı Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere aile mensupları ile Demirören Holding çalışanları katıldı. Törende Erdoğan Demirören için dualar edildi ve helallik alındı. Şişhane’deki Holding binası önünde yapılan törenin ardından Demirören’in cenaze namazı Fatih Camisi’nde kılındı.

Devletin zirvesi katıldı

Cenaze törenine siyaset, iş, medya, spor ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Törende TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizim Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, eski Başbakan Tansu Çiller, Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve Demirören’in çok sayıda seveni hazır bulundu.

Haberin Devamı

Holding binasında tören
İstanbul Şişhane’deki Holding binası önünde tören yapıldı. Törene Erdoğan Demirören’in oğulları Yıldırım Demirören, Tayfun Demirören, kızı Meltem Demirören Oktay başta olmak üzere aile mensupları ile Demirören Holding çalışanları katıldı.
Tabutunu torunları bekledi
Demirören’in tabutunun yanına eşi, çocukları ve ailesinin adlarının yazdığı çiçekler konuldu. Demirören’in torunları Cemal, Murat, Erdoğan ve Kaan dedelerinin tabutu başında bekledi.
SİYASET DÜNYASI CENAZEDE
‘Biz kendisini iyi biliriz’
Cenaze töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “Türkiye büyük bir sanayiciyi, saygın bir iş adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Bir ömrü memleket için, memleketin sanayisi için, çalışanın alın teri için, ülkemizin kalkınması için tüketmiş olan Erdoğan Demirören’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz için çok şey yaptı. Bir çok sanayi tesisi ile Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağladı. Binlerce insanın evine ekmek götürmesini sağladı. İyi bir insandı. Biz kendisini iyi biliriz, Allah rahmeti ile muamele etsin, mekanı cennet olsun. Mübarek günlerde hakkın rahmetine kavuştu. Ölüm bir gerçek. Allah o gün yardımcımız olsun. İmandan kitaptan ayırmasın” ifadelerini kullandı. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ölüm haberinin ardından Demirören ailesi ile telefonla görüştüğünü vurgulayarak, “Bugün kendisi katılamıyor. Ben hem kendi adıma, hem de cumhurbaşkanımız adına cenazeye katılıyorum” dedi. Fatih Camii’ndeki cenaze namazının ardından Erdoğan Demirören sonsuzluğa Zincirlikuyu Mezarlığı’nda uğurlandı.
Değerli bir insandı
Cenazeye katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Ticaret Üniversitesi mütevelli heyetinde 8 sene birlikte olduk. Muhterem değerli bir insan, çok çok faydalı bir insandı. Beraberliğimizde hiçbir zaman bardağın boş tarafını görmüyor, zaten iş hayatını çok küçükten başlamış, pişmiş, ticari hayatı biliyor, geniş bir entelektüel kültür… Değerli bir insan başımız sağ olsun” dedi.
Enerji sektörüne öncülük etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin önemli bir iş adamını kaybettiğini vurgulayarak, “Enerji sektöründe önemli yatırımları vardı. Yerli bir grup olarak önemli yatırımları ile Türk enerji camiasına öncülük etti. Bu vesile ile camiamızın, sektörümüzün derin üzüntüsünü ifade etmek istiyorum. İnşallah benzeri yerli gruplar Türk ekonomisine inanan firmaların sayısının artması temennisi ile tekrardan başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.
‘Benim ağabeyimdi’
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün mübarek bir günde defnediliyor. İş adamı olarak elbette Türkiye’ye büyük katkısı oldu ama aynı zamanda hayırsever bir iş adamıydı. Diğer taraftan benim de ağabeyimdi. O bana, ‘Kardeşim’ derdi, ben de ona ‘ağabeyim’ derdim. Aramızda yaş farkı olmasına rağmen ailesinin yanında kendisiyle şahsi bir dostluğumuz vardı” dedi.
Amatör kulüplerin babasıydı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Demirören için “Çocukluğumuzda vefa stadında amatör küme maçlarını takip ederken hep şunu söylerlerdi. ‘Erdoğan bey bize yardım etti, kulübümüze destek oldu, şu desteği yaptı, bu desteği yaptı’ İstanbul’daki amatör kulüplerin hepsinin babasıydı spor terimiyle. Çok büyük destekleri vardı” ifadelerini kullandı.
Cenazeye katılanlardan Eski Başbakan Tansu Çiller, “Bizim 30 yılı aşkın dostumuzdur. Türkiye’ye büyük katkısı oldu. Bugün acımız büyük” diye konuştu.
Aile kabristanına defnedildi
Erdoğan Demirören’in cenazesi, Fatih Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki aile kabristanına defnedildi. Erdoğan Demirören’in tabutu oğulları Yıldırım Demirören ve Tayfun Demirören ile yakınlarının omuzlarında aile kabristanına getirildi. Erdoğan Demirören’in cenazesi dualar eşliğinde toprağa verildi. İş, sanat, spor ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi de mezarlığa gelerek Demirören ailesine taziyelerini bildirdi. Definin ardından Demirören ailesinin Kanlıca’daki evine taziye için çok sayıda isim geldi.
Erdoğan, başsağlığı diledi...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirören Holding kurucusu Erdoğan Demirören’in vefatı nedeniyle Demirören Ailesi’ne taziye ziyaretinde bulundu. Erdoğan’ı, Yıldırım Demirören ve Meltem Demirören Oktay karşıladı.

Haberin Devamı