Gazete Vatan Logo

‘Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm’!

Afrin’de kalleşlerin kurduğu pusuda şehit olan 8 askerimizin her biri ardında kahramanlık destanı bıraktı. Şehitlerden Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un Afrin’e gitmeden önce okuduğu şiir ise yürekleri dağladı

‘Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm’!

Zeytin Dalı Harekatı’nın 41’inci gününde, Afrin’in Keltepe mevkinde sisten faydalanıp tünellerinden sızan 100 kişilik terörist grupla çıkan çatışmada şehit olan kahramanlarımız, dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Şehitlerden Jandarma Astsubay Uğur Palancı’nın (28) cenazesi İzmir’e, Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel’in (24) cenazesi Kastamonu’ya, Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol’un (24) cenazesi Isparta’ya, Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un (23) cenazesi Konya’ya, Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin’in cenazesi Eskişehir’e, Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik’in (26) cenazesi Van’a, Uzman Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek’in cenazesi Aydın’a, Jandarma Uzman Çavuş Ozan Gökçe’nin cenazesi ise Hatay’ın Payas ilçesine gönderildi.

Bir babanın en acı yükü
Şehit Taha Koç’un cenazesi, askeri uçakla memleketi Konya’ya getirildiğinde baba Ahmet Koç, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu uçaktan cenaze aracına kadar omzunda taşıdı.

Sur’da da çatışmıştı

23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç, Zeytin Dalı Harekatı’na katılmak için Afrin’e gitmeden önce konuştu DHA muhabirine, şair, yazar, düşünce adamı ve eski milletvekili Erdem Bayazıt’ın ‘Bulmak’ şiiri bölümünden ‘Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm’ sözlerini okumuştu. Şehidin okuduğu şiir, dün tüm Türkiye’yi gözyaşlarına boğdu. Diyarbakır’daki Jandarma Komando Taburu’nda görevli olduğu öğrenilen Koç’un Diyarbakır Sur’daki hendek operasyonlarında da görev aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

‘Dönmeyeceğim’ diye veda etmiş

Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı’nın cenazesi, İzmir’de toprağa verildi. Cenaze töreninde Palancı ailesi, evlatlarının Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Şehidin babası İhsan Palancı, eşinden ağlamamasını istedi. Baba Palancı, cenaze aracının geçişi sırasında asker selamı durdu. Şehidin Afrin’e gitmeden önce arkadaşlarıyla veda yemeği yediği ve “Allah’ın izniyle dönmeyeceğim, hakkınızı helal edin, biz bu vatan için yola baş koyduk” dediği ortaya çıktı.
116’sı ÖSO’dan 157 şehidimiz var
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili şu bilgileri paylaştı: 615 kilometrekare alanda 94 meskun mahal ve 28 kritik noktanın hakimiyeti sağlanmıştır. Harekat kapsamında maalesef 41 Türk Silahlı Kuvvetlerimizden, 116 ÖSO mensubu olmak üzere toplam 157 şehidimiz vardır. Bu vesileyle bütün şehitlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Harekatın başladığı günden bu yana en az 2 bin 295 terörist bölgeden temizlenmiş ve etkisiz hale getirilmiştir.
‘Her haine bir mermi, sözümüz olsun miniğim’
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin’in (24) cenazesi, Eskişehir’de düzenlenen törenle toprağa verildi. Bir çocuk babası olan Çetin’in 21 Şubat’ta sosyal paylaşım sitesinde bir ortaokul öğrencisinin askerlere gönderdiği mektubun fotoğrafını paylaşıp, ‘Her haine bir mermi sözümüz olsun miniklerimiz için’ notunu düşmesi yürek yaktı.
Abim hoş geldin!
Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel’in (24) cenazesi, memleketi Kastamonu’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Demirel’in kız kardeşi Fatma Demirel, ağabeyinin Türk bayrağına sarılı tabutunu görünce, “Abim hoş geldin” diye feryat edip, gözyaşı döktü.
Düğün yapacaktı
Şehit Arif Demirel ve Rukiye Demirel’in 5 Aralık 2017 tarihinde İnebolu Belediyesinde resmi nikâhlarının kıyıldığı, Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle düğünlerini 30 Ağustos 2018’de yapacakları öğrenildi.
Ağabeye veda
Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol’un (24) cenazesi, memleketi Isparta’da yaklaşık 10 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kardeşi İhsan Açıkkol, ağabeyinin kamuflajını giyerek cenaze namazında saf tuttu. Şehidin küçük kardeşi Emirhan Açıkkol ise tören öncesinde Türk bayrağına sarılı tabutun başına gelerek ağabeyinin fotoğrafını öptü. Anne Keziban Açıkkol da tabuta sarıldı, uzun süre gözyaşı dökerek öptü.
Annesinden helallik istemiş
Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek’in (22) cenazesi, Aydın’ın Nazilli ilçesinde defnedildi. Şehit Dinek’in 2 gün önce annesiyle görüşüp, “Buralar çok sisli, dumanlı. Afrin’e gideceğiz. Hakkını helal et anne” dediği öğrenildi. Cenazede şehidin nişanlısının, “Daha düğün yapacaktın. Evlenecektik. Bırakıp, gittin bizi” diye feryat etmesi yürekleri dağladı.
Evlilik hazırlığı yapıyordu
Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik (26), memleketi Van’ın Erciş ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazenin cami avlusuna getirilmesi sırasında şehidin annesi Leyla, babası Zeynel Abidin, kardeşleri ve nişanlısı Seda Derin tabuta sarılarak gözyaşı döktü. 4 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.
Güle güle canımın içi
Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe, memleketi Hatay’ın Payas ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Törende şehit oğlunun tabutuna sarılan annesi Nurten Gökçe ağıt yaktı. Babası Mustafa Gökçe’yi ise Bakan Faruk Özlü, Hatay Valisi Erdal Ata teselli etti. Şehidin kardeşleri Hakan, Melike ve Merve Gökçe de “Canımın içi” diye gözyaşı döktü. Bekar olan şehit Mustafa Ozan Gökçe’nin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından caminin yanındaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberin Devamı