Gazete Vatan Logo

‘Okka’lı Türk kahvesi için tam 4 yıl uğraştı

Arzum, kendini temizleyen kahve makinesi Okka’yı tanıttı. 4 yılda tasarlanan ve 2 milyon $ harcanan Okka’nın ihracatı başladı. Hedef 2015’te 100 bin adet satmak

Arzum Elektrikli Ev Aletleri, Türk kahvesini Arzum OKKA ile sunacak. İspanyol bir tasarımcının elinden çıkan ve 2 milyon doların üzerinde yatırım yapılan Okka için 4 yıl çalışıldı. Çin’de üretilen Okka’nın ihracatına başlanırken iç piyasada da seneye 100 adet satış hedefi kondu.

Almanya, Avusturalya, Dubai, Birleşik Krallık, İsrail, Kıbrıs, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yunanistan’ın Okka’nın satılacağı ilk ülkeler olacağını belirten Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Arzum Okka ile Türk kahve kültürünün dünyada yaygınlaşarak tüketiminin artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Kolbaşı, “Dünya geneline baktığımızda geçtiğimiz yıl toplam 83 milyon kahve makinesi satışının yapıldığını görüyoruz. Bunların toplam değeri yaklaşık 8 milyar dolardır. 2018 yılında da toplam 10 milyar dolarlık 100 milyon adet kahve makinesi satılması bekleniyor. Dünyada günde 1.1 milyar fincan kahve içiliyor ve Türk kahvesinin payı yüzde 10’u bulmuyor. Biz bunu artırmak istiyoruz. Pek çok yenilikle insanlarımızın hayatını kolaylaştırdık. Arzum Okka Türk kahvesi makinesinin arkasında 4 yıllık bir emek ve çalışma var” dedi.

Haberin Devamı

Közde pişirme seçeneği var

OKKA, suyu otomatik olarak su haznesinden pişirme haznesine aktarırken kahveyi pişirip doğrudan fincanlara servis ediyor. Kendi kendini temizleyerek pratik bir kullanım sağlıyor. Fiyatı 449 TL olan Okka, aynı anda 2 fincan pişirebiliyor, köpük dağılımını eşit yapıyor. 1 dakikalık hızlı, 4.5 dakikalık közde pişirme seçenekleri var. Duble kahve de yapıyor.