Gazete Vatan Logo

'Okçu' Ruhsar Demirel hedefi 12'den vurdu!

Bugün kürsüye çıktı, 9 dakika konuştu; tüm Türkiye ağzı açık onu izledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM'de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi olan Ruhsar Demirel Ruhsar Demirel, türbanlı vekiller vesilesiyle yaptığı konuşmanın ardından salonda uzun uzun alkışlandı.

1993 yılında Gazi Üniversitesi'nin Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2002'de Kamu Yönetimi yüksek lisansı yaptı.
Din sosyolojisiyle de ilgilenen Demirel, 22 Temmuz 2007'de milletvekili genel seçimlerinde MHP'den adaylığını koydu.

ÖNCE 'ANNE'YİM!

Bugüne kadar bir iki defa daha 'etkili konuşmaları'yla adından söz edilmişti. Ancak üslubunun 'fazla sert' olduğu da yapılan eleştiriler arasındaydı.
Kendini şöyle tanımlıyor Demirel: "Eştir, evlattır, teyzedir ama en önemlisi annedir!" Ailesini, her şeyin önüne koyuyor.

MHP'nin ilk kadın grup başkan vekili olan Demirel, aynı zamanda partinin meclisteki 3 kadın vekilinden biri... Demirel, MHP, Yeni Anayasa çalışmalarında eşcinsel hakları konusunda ‘cinsel yönelim' ifadesine karşı çıkarken de farklı bir duruş sergilemiş LGBT temsilcileriyle de görüşmüştü.

Sadece LGBT'lilerin değil, engellilerin de haklarını savundu. Özellikle emekli veya çalışan engelli memurlar için talep ettikleriyle adından söz ettirdi.

Çocuğuna düşkünlüğünü her fırsatta belli eden Demirel'e göre, "Annenin çalışması çocuğun ruh sağlığı için daha iyi!"

OKÇULUK MERAKI VAR!

Çalışan anneler için yemek kitabı yazmak gibi bir hayali var, en sevdiği iki merakı ise okçuluk ve balık tutmak: "Ok atmak balık tutmak gibi balık tutarken oltaya odaklanıyorsunuz, okçuluktaysa hedefe. Zaman zaman pratik yapmak için çabalıyorum."

Nuri Bilge Ceylan filmlerindeki saniyeler içinde gelip geçen ezan sesi onu çok etkiliyor; ama en büyük favorisi, Hababam Sınıfı serisi...






















































Haberin Devamı