Gazete Vatan Logo

‘OHAL’in uzaması faydalı’

Olağanüstü Hal’in uzatılmasına desteğini açıklayan MHP lideri Bahçeli, “Yeni bir darbeye yeltenen, aklından geçiren kim ya da kimler varsa, bilsinler ki, önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır” dedi.

‘OHAL’in uzaması faydalı’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün düzenlediği basın toplantısında dört ana başlıktan oluşan, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kalkındırma Programı”nı açıklarken, OHAL’in uzatılması konusunda, “15 Temmuz gecesini hatırlayan, yaşayan her kim varsa onların huzur güven ve barışa kavuşması için OHAL tedbirlerinin alınması ülkemiz için yararlıdır. 3 ay daha uzatılması faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı. Bahçeli şu mesajları verdi:

Moody’s tepkisi

“Terör örgütleri ülkemizi ablukaya almış durumdadır. Ülkemiz alçak bir suikastla karşı karşıyadır. Tehdit geçmemiş, bitmemiştir. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının vakit kaybetmeden not kırarak Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke olmadığına dair yaygara koparmaları finans oligarşisinin son iki asırda olduğu gibi yine işbaşında olduğuna kanıttır. Silahla başaramayanlar; faiz, kur, finansal varlıklar üstünden yeni bir alan açmanın peşindedir.”

‘PKK neyse FETÖ odur’

“PKK neyse FETÖ odur. IŞİD kimse FETÖ tıpkısının aynısı, belki de bir gömlek üstüdür. İkinci bir darbe olacağını söyleyerek karamsarlık ve kriz tacirliği yapanlar da hadlerini aşmaktadır. Maskaralığa dönen bu kahinlik tutkusundan muhatapları derhal vazgeçmelidir. Yeni bir darbeye yeltenen, aklından geçiren kim ya da kimler varsa, bilsinler ki, önce bizim bedenimizi çiğnemek mecburiyetinde kalacaklardır. Darbecilerin geleceği varsa, Allah’ın izniyle görecekleri de vardır.”

Haberin Devamı

‘Tsunami etkisi olur’

“Mesela ByLock kullanan bir memur tutuklanırken, aynı eylemin içinde yer alan siyasetçi veya yüksek kademeli bir bürokrat görmezden geliniyorsa, bu adaletsizlik ve fahiş yanlış tsunami etkisi yaratacak, toplum ve devlet hayatını içten içe çürütecektir. Şimdilerde 15 Temmuz FETÖ-PDY darbe girişimi ana dosyasına dahil edilen Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarında bir dönem yaşanan rezaletlerin tekrar etmemesi için herkesi sorumluluğa davet ediyorum.”

67 maddelik anayasa paketi

Bahçeli, mini anayasa paketi konusunda yedi madde üzerinde uzlaşma sağlandığını, üç-dört madde için de liderler seviyesinde uzlaşma aranabileceğini kaydetti. Bahçeli, “Geçmiş dönemde 60 madde üzerinde mutabakata varılmıştı. Hâlâ güncelleştirilmesi gerekenler varsa onlarla birlikte karar verilirse o zaman yedi artı 60 olur, 67 madde” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP’ye büyük tepki

CHP’nin KHK başvuruları için, “kendileri bilir” diyen Bahçeli, CHP’nin Yenikapı ruhuna yönelik açıklamalarına ilişkin bir soru üzerine, “Polemiğe bizi çekmeyin. Kim ne yapıyorsa yapsın biz herkesi takip ediyoruz. Yenikapı ruhunu benimseyen benimser, benimsemeyen farklı ruhlar peşine düşebilir, Allah yollarını açık etsin” dedi.

Güneydoğu programı

Bahçeli’nin açıkladığı dört ayaklı, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’yu Kalkındırma Programı” şöyle:

1- Terörle Mücadele: Bölge halkı öncelikle PKK saldırısından kurtarılmalı, devlet otoritesi inşa edilmeli. Bununla birlikte refah ve huzuru tesis edecek ekonomik ve sosyal tedbirler alınarak kardeşlik güçlendirilmeli.

2- Kırsal Kalkınma Merkezleri Programı: Özünde merkez köylerden oluşuyor. Köy sosyal yaşam üniteleri geliştirilecek, enerji, su şebekeleri ve depolama birimleri ile arıtma sistemleri sağlıklı hâle getirilecektir. Bu merkezlerde, “mülki idare temsilciliği” oluşturulacak.

Haberin Devamı

3- Bölgesel Gelişmişlik Farklarının Giderilmesi Programı.

4- Katılımcı ve Kapsayıcı Ekonomik Büyüme Programı: Toplumun ve bütün bölgelerin topyekûn üretime katılması, katıldığı oranda üretimden pay alması ve “ortaklık” anlayışına dayanan, “katılımcı kalkınma” ile doğal ve beşeri kaynakların harekete geçirilmesi sağlanacak.