Gazete Vatan Logo

‘Oh olsun’ diyen gözaltına alındı!

Hain saldırı sonrası sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunan ve KCK adına faaliyette olduğu tespit edilen 235 kişi gözaltına alındı.

‘Oh olsun’ diyen gözaltına alındı!

Dün İstanbul, İzmir, Siirt, Antalya ve Adana’nın da aralarında olduğu 11 ilde eş zamanlı olarak dev bir operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanlığınca yürütülen operasyonlarda, PKK/KCK adına faaliyetlerde bulunduğu ve sosyal medya üzerinden terör propagandası yaptığı suçlamasıyla aralarında HDP’li yöneticilerin de olduğu 235 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyeti de saldırı sonrasında, sosyal medyada terör örgütü lehine propaganda yaptığı belirlenen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Cem Mumcu aranıyor

İstanbul’daki terör saldırısı sonrasında sosyal medyada terör örgütü lehine paylaşımlarda bulunduğu gerekçesiyle 14 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Aralarında “Bu işte bir MİT yeniği var” tweeti atanCHP’nin sosyal medya danışmanı Mücahit Avcı’nın da bulunduğu 9 kişi yakalanırken, Psikiyatr Cem Mumcu’nun da dahil olduğu 5 kişi ise aranıyor. Cem Mumcu, saldırısı sonrasında Twitter hesabından “Lan neredeyse tankla cima edecektiniz. Şu bombalı araçları neden durdurmuyorsunuz kahramanlar” diyerek tepki toplamıştı.

Haberin Devamı

Otogarda yakalandı

İstanbul’da Berfin K. isimli Twitter kullanıcısı, “Çevik kuvvete olmuş, oh olsun size” şeklinde paylaşımda bulunmuştu. Sosyal medyadan gelen büyük tepkiler sonrası önce tweetini silen Berfin K., daha sonra @berfnk... isimli hesabını kapatmıştı. Berfin K.’nın Otogar’da yakalandığı öğrenildi. Twitter’de Utku D. isimli kullanıcı da patlama sonrası attığı “Bomba polis aracına olmuş, puhaahaaa” tweetiyle sosyal medyada tepki çekmişti. Utku D.’nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.