Gazete Vatan Logo

‘Öğrencilerinize umut aşılayın’

Çankaya’da öğretmenleri ağırlayan Başbakan Yıldırım, Einstein ve Edison’un okulda başarısız sayıldığı örneğini verdi, “İhtiyacımız olan şey, ‘senden birşey olmaz’ diyerek karamsarlık aşılayan değil, umut aşılayan öğretmenlerimizdir” dedi

‘Öğrencilerinize umut aşılayın’

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Çankaya Köşkü’ne öğretmenlerle bir araya geldi. Yıldırım, etkinliğe öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım ile katıldı. 81 ilden 169 öğretmenin katıldığı buluşmaya, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları, 15 Temmuz gazisi Recep Küçükşahin, şehit Kaymakam Muhammed Safitürk’n eşi Ayşegül Safitürk, Batman’da şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın annesi Zehra Yalçın ve babası Sadık Yalçın da katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Türk Halk Müziği Korosu da mini bir konser verdi. Tüm öğretmenler ile öğretmen olan eşi Semiha Yıldırım’a emeklerinden dolayı teşekkür eden Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

1 öğretmene 17 öğrenci

Sizin için uygun eğitim alanlarını, fırsatlarını oluşturmak bizim görevimizdir. 15 yıldır öğrencilere kitapları ücretsiz dağıtıyoruz. Öğrencilik yıllarımı hatırlıyorum, okul açılırdı biz, Bab-ı Ali’de, kırtasiye kırtasiye dolaşır, kitapları tamamlamaya çalışırdık. Birinci sömestre kadar ancak tamamlayabilirdik. Bugün 1 milyonun üzerinde öğretmen topluluğu bulunmaktadır. Buraya nereden geldik? 500 binden. Geçen 15 yılda bizim iktidar dönemimizde 584 bin 288 yeni öğretmen ataması yaptık, eğitim camiamıza kazandırdık. Şu anda öğrenci, okul, derslik sayısı bakımından öğretmen sayımız da yeterli gözüküyor. Sınıf başına düşen öğretmen sayısı 17. Sıkıntı nerede? Dağılımda. Bazı yerlerde eksik var, sınıflar kalabalık, bazı yerlerde de fazla var. Bu dengelemeyi de yapmış olacağız.

Haberin Devamı

‘Bu şans azalıyor’

Einstein ve Edison, her ikisi de okulda başarısız görülmüş öğrenciler. Öğretmenleri, ‘bu çocuktan bir şey olmaz’ kanaatine varmışken ikisi de bugün bilime yön veren önemli buluşları yapan isimlerdir. Tabii her çocuğun Edison veya Einstein kadar şansı olmayabilir. Özellikle de rekabetin yoğun yaşandığı günümüzde bu şans daha da gittikçe azalıyor. Bu nedenle ihtiyacımız olan şey, ‘senden bir şey olmaz’ diyerek karamsarlık aşılayan değil, Urfalı Aysel öğretmen gibi, ‘sizler dünyayı daha güzel hale getireceksiniz’ diyerek umut aşılayan öğretmenlerimizdir. Öğrencilerinize umut aşılayın. Sizlerden tek talebimiz, beklentimiz, mutlaka yavrularımıza, öğrencilerimize gelecek umudu, gelecek heyecanı aşılayın. Öğrencilerimize mutlaka vatan, millet, bayrak sevgisini aşılamayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

‘İyi ki köy öğretmeni olmuşum’

Şanlıurfa’da görev yaptığı köydeki çocukların okula devamsızlığını tamamen ortadan kaldıran, okulunu yarıda bırakmış kızları yeniden okulla buluşturan öğretmen Aysel Ösüz de, “Öğretmenlik vatana hizmettir. Bayrağı anlatacaksınız, uğrunda şehit düşenleri anlatacaksınız. İyi ki öğretmen olmuşum. İyi ki köy öğretmeni olmuşum” derken gözyaşlarını tutamadı. Ağlayarak konuşmasına devam eden Ösüz, “Bu hayatta bir öğretmenliği bir anneliği çok sevdim” dedi. Bu esnada Başbakan Yıldırım’ın duygulandığı görüldü.

İki yıl sonra tekli eğitim

“Orta öğretimde öğretmen başına öğrenci sayısı 13’e düştü, norm kadro doluluk oranı da Doğu Anadolu’da yüzde 92, Güneydoğu’da ise yüzde 90 seviyesine çıktı. 65 bin 793 okulumuz var, bu okullarımızdaki 282 bin dersliği son 15 yılda yaptık. Bir karar aldık, 2019 senesinin sonunda bütün okullarımızda tekli eğitime geçeceğiz. 58 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var. 15 yılda 300 bine yakın derslik yapmış bir iktidar olarak, önümüzdeki 2 yılda 58 bin dersliği haydi haydi yaparız. Böylece yurt genelinde tekli eğitimi de inşallah başarmış olacağız.”

Haberin Devamı