Gazete Vatan Logo

'Oğlumun intikamını alın'

Pülümür'de teröristlerin karakola düzenlediği saldırıda şehit olan askerlerimiz son yolculuğa uğurlanıyor YENİ

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, Gönen'deki cenaze töreninde yaptığı konuşmada, 'Bugün Irak'ta ABD'nin himayesi altında kendisini güçlü zanneden aşiret artıkları, terör örgütünün barınması ve Türk düşmanlığı için her türlü ortamı yaratmaktan çekinmemektedirler. Ancak bu himayenin sonsuza kadar sürmeyeceğini ve Türk milletinin sabrının taştığını, unutmaktadırlar. Bu unutkanlık, onların sonunu hazırlayan sürecin başlangıcı olacaktır" dedi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Karakolu'na saldırısı sonucu şehit olan 7 askerimiz memleketlerinde toprağa veriliyor. Burhan Yalçın'ın Şırnak'ta toprağa verilmesinin ardından silah arkadaşları da bugün son yolculuklarına uğurlanıyor.

GATA'YA SEVK EDİLDİ
Saldırıda yaralanan askerlerden birisi Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) sevk edildi. Önceki gün düzenlenen saldırıda yaralandıktan sonra Elazığ Asker Hastanesinde tedavi altına alınan 7 askerden biri ambulans uçakla GATA'ya sevk edildi. Durumu ağır olan bir askerin ise ameliyat edildiği ve yoğun bakımdan çıktığı bildirildi.

Diğer 5 yaralının durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna PKK terör örgütü üyelerinin düzenlediği saldırıda 7 asker şehit olmuş, 7 asker yaralanmıştı.

SİBEL, ABİSİNİN YERİNE ASKER OLDU
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Mustafa Aslan'ın cenazesi, Balıkesir'in Gönen ilçesinde toprağa verildi. Gönen Devlet Hastanesinden sabah saatlerinde alınan şehit er Mustafa Aslan'ın (21) cenazesi ilk olarak Küpçıktı köyündeki evine götürüldü. Burada yapılan duaların ardından cenaze ilçe merkezindeki Çarşı Camisi'ne getirildi. Buradaki törene, şehit Mustafa Aslan'ın ailesi ve yakınları ile Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Hududi, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, Gönen Kaymakamı Saim Eskioğlu, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLK MÜDAHALE TURHAN ÇÖMEZ'DEN
Şehit erin babası İsmail Aslan (41), annesi Halime Aslan (38) ve törene askeri kıyafetle gelen 16 yaşındaki kız kardeşi Sibel Aslan, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildiler. Törende, fenalaşan şehit erin yakınlarına AK Parti Milletvekili Çömez ile '112 Acil servis' ekipleri müdahale etti. Bu arada, şehit erin kardeşi Sibel Aslan, cenaze namazını ön safta kıldı. Cenaze namazının ardından, şehit erin biyografisi okundu. -

HAİNLER DOST VE MÜTTEFİK BİLDİKLERİMİZDEN DESTEK ALIYOR-
Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaaddin Katı, törende yaptığı konuşmada, üzüntülerinin büyük, acılarının sonsuz olduğunu söyledi. Kurmay Albay Katı, 'Maalesef bu ilk kaybımız ve acımız değil, gönlümüz son olmasını istemesine rağmen, öyle sanıyorum ki son da olmayacak. Çünkü, yurdumuzun bütünlüğü ve milletimizin birliğine saldıran terör örgütü, dost ve müttefik bildiğimiz birçok ülkenin, desteğinden cesaret alarak hain saldırılarını sürdürmektedir' dedi.

Gerek terör örgütünün, gerekse destekçilerinin dikkate almadıkları bir gerçek olduğunu vurgulayan Kurmay Albay Katı, şöyle konuştu: 'Tarihi şan ve şereflerle dolu Türk milleti bugünkünden çok zor şartlar altında dahi birliği ve bağımsızlığı uğruna, evlatlarının kanı ve canı pahasına tarihte benzeri olmayan bir kurtuluş mücadelesini başarıyla vererek Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. İçeride ve dışarıda herkes şunu çok iyi bilmelidir ki aziz Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, milletten aldığı güçle gerek birliğimize ve bütünlüğümüze gerekse Cumhuriyet'in niteliklerine yönelen her türlü tehdidi yok edecek, imkan ve kabiliyet ile kararlılığa sahiptir.'

'ONLARIN SONUNU HAZIRLAYAN SÜRECİN BAŞLANGICI' Kurmay Albay Katı, şunları kaydetti: 'Bugün Irak'ta ABD'nin himayesi altında kendisini güçlü zanneden aşiret artıkları, terör örgütünün barınması ve Türk düşmanlığı için her türlü ortamı yaratmaktan çekinmemektedirler. Ancak bu himayenin sonsuza kadar sürmeyeceğini ve Türk milletinin sabrının taştığını, unutmaktadırlar. Bu unutkanlık, onların sonunu hazırlayan sürecin başlangıcı olacaktır. Türk milletinin birliği ve bağımsızlığı için gerekirse şehit olmak üzere, milyonlarca Mustafa, milyonlarca Aslan burada beklemektedir.' Törenin ardından şehit er Mustafa Aslan'ın cenazesi, Çarsı Camisi'nden hükümet konağına kadar askerlerin omuzunda taşınarak cenaze arabasına konuldu. Binlerce vatandaşın katıldığı yürüyüş sırasında vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attılar. Şehit er Aslan'ın cenazesi, Gönen Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

TERHİSİNDEN 2 AY SONRA EVLENECEKTİ
Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi. Alamettin Camisi'nin önünde düzenlenen törene, şehit erin ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Erten, Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Jandarma Alay Komutanı Albay Orhan Eroğlu, Sarıoğlan Kaymakamı Turgay Ünsal, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, siyasi partilerin il başkanları, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAHROLSUN PKK SLOGANLARI
Cenaze törenine ellerinde Türk bayraklarıyla katılanlar, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK', 'Askere uzanan eller kırılsın' diye slogan attı. Oğullarının tabutuna sarılarak ağlayan baba Zeki Yabangülü, anne Hatice Yabangülü, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Nişanlısı Ayşe Bekar da şehit erin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü'nün cenazesi, namazın kılınmasının ardından aile mezarlığında toprağa verildi. Merasim mangasının saygı atışında bulunmasından sonra, şehit erin tabutunun sarıldığı Türk bayrağı, babası Zeki Yabangülü'ne teslim edildi. Nişanlı olan şehit Jandarma Er Eyüp Yabangülü, 2 ay sonra terhis olup Ayşe Bekar ile evlenecekti.

ONLAR SESURDU AMA VURANLAR KALLEŞ
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakoluna saldırısı sonucu şehit olan jandarma er İlhan Sağlam'ın cenazesi, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi. Şehit er Sağlam için Kübra Hatun Camisi'nde tören düzenlendi. Törene ailesinin yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral M. Yalçın Kaya ile askeri ve sivil erkan katıldı. Vali Kıraç ile Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Sarıışık, öğlen namazından önce camiye gelerek aileye baş sağlığı diledi.

Şehidin annesi Kısmet Sağlam, Vali Kıraç ve Orgeneral Sarıışık'a, bir gece önce oğlu İlhan ile telefonla görüştüğünü ve ardından o gece bir rüya gördüğünü söyledi. Rüyasını anlatan anne Sağlam, 'Gördüğüm rüyada köpekler güvercinlere saldırıyordu. Güvercinleri kurtarmak için köpeklere taş attım, ancak köpekler daha çok saldırdı ve kurtaramadım. Bu rüyayı gördüm. Bütün askerler bizim oğlumuzdur, vatan sağ olsun' dedi. Anne Kısmet Sağlam'ın Orgeneral Sarıışık'a hitaben, 'Onun intikamını siz alacaksınız' demesi üzerine Orgeneral Sarıışık da 'Alacağız' diye karşılık verdi. Baba İsrafil Sağlam da 'Vatan sağ olsun, siz sağ olun' dedi.

ONUN İNTİKAMINI ALACAKLAR
Abla Mahperi Sağlam, bütün askerlerin kardeşi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: 'Onlar Müslüman olsalardı, kardeşimi öldürmezlerdi. Onlar Yahudi. Size güveniyoruz, onun öcünü alacaksınız. Bayrak bizim, hepimizin. Onu vermeyeceksiniz. O hep dalgalanacak. Türkiye bizimdir. Kardeşimin bugün düğünüdür, gelinsiz düğünüdür. O bir taneydi. O cesurdu, ama onu öldürenler kalleştiler. Onlar karşı karşıya gelip çatışsalardı. Onlara Türk denmez. Gerideki bütün askerler, bizimdir, kardeşimizdir. Onun intikamını alacaklar. Ne mutlu Türk'üm diyene.'

Törende şehit er İlhan Sağlam'ın kardeşleri gözyaşlarına boğuldular. Şehit erin bir kardeşinin de 12 yıl önce trafik kazasında öldüğü belirtildi. Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit er İlhan Sağlam'ın cenazesi bir süre eller üzerinde taşındı. Askeri kortej eşliğinde top arabasına konulan şehit er Sağlam, Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda şehitler için ayrılan özel bölümde toprağa verildi. Şehidin cenazesinin mezarlığa götürülmesi sırasında katılımcılar, dev Türk bayrakları açtı ve terör örgütü aleyhine çeşitli sloganlar attı.

ERASLAN GÜNGÖR'ÜN CENAZESİNE ULAŞTIRMA BAKANI YILMAZ DA KATILDI
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerin Kocatepe Jandarma Karakolu'na düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Er Eraslan Güngör'ün (21) cenazesi, memleketi Amasya'da toprağa verildi. Şehit Jandarma Er Eraslan Güngör'ün cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesi Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra ailesinin yaşadığı Amasya merkez Keçili köyüne getirildi.

Köy meydanında Ulaştırma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılımıyla düzenlenen törende, şehit erin biyografisi okundu. Tören sırasında şehit erin babası Rıza, annesi Yadigar, eşi Yeter Güngör ve kardeşleri, yakınları tarafından teskin edilirken, şehit Güngör'ün eşi fenalık geçirdi. Kılınan cenaze namazının ardından Türk bayrağına sarılı tabut omuzlarda köy mezarlığına götürüldü. Cenazeye katılanlar yol boyunca terör örgütü aleyhinde sloganlar attılar.

Cenazenin aile mezarlığında defnedilmesinden sonra tabutun üzerine örtülen Türk bayrağını, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Esenyel şehit erin babasına verdi. Şehit erin yakınlarına başsağlığı dileyen Ulaştırma Bakanı Yılmaz da aile üyelerinin acılarını paylaştıklarını ifade etti. Törene, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz ve Belediye Başkanı İsmet Özaraslan ise çeşitli kuruluşların temsilcileri katıldı.

OĞLUMUN İNTİKAMINI ALIN
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Kocatepe Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Jandarma Er Erdem Erkaçtı'nın cenazesi İzmir'in Bayındır ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Er Erkaçtı için Bayındır Fatih Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, şehit erin ailesi, yakınları, Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, Kaymakam Alaattin Aktaş ve Bayındır Belediye Başkanı Alaattin Çapuk ile çok sayıda vatandaş katıldı. Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Gümüşoğlu, şehit erin annesi Nuran Erkaçtı ile babası Turgut Erkaçtı'ya baş sağlığı dilerken gözyaşlarını tutamadı. 57. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Baysal'ın baş sağlığı dilediği sırada da şehit erin annesi Nuran Erkaçtı, 'Oğlumun intikamını alın' dedi.

Tuğgeneral Baysal da bunun üzerine 'Hiç şüpheniz olmasın, merak etmeyin' karşılığını verdi. Cenaze namazı öncesi şehidin yakınlarından baygınlık geçirenler oldu. Halen Tunceli'de vatani görevini sürdüren Şehit Er Erkaçtı'nın ikiz kardeşi Erden Erkaçtı da diğer kardeşleri Ozan ve Beytullah Erkaçtı'yla birlikte tabutun başında yerini aldı. Cenaze namazı sonrası şehidin naaşı, tören mangası tarafından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına alındı. Törene katılanlar, şehit erin cenazesine yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki mezarlığa kadar yürüyerek eşlik etti. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Haberin Devamı