Gazete Vatan Logo

‘Oğlumun düğününe hoş geldiniz’

Sur’da şehit olan iki asker ve iki polis memleketlerinde toprağa verilirken, şehit Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz’ın annesi, oğlunun nişanlısını öpüp “Oğlumun düğününe hoş geldiniz. Oğlumun düğünü bugün” sözleriyle ağladı

‘Oğlumun düğününe hoş geldiniz’

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde şehit olan iki asker ve iki özel harekat polisinin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. 25 yaşındaki jandarma uzman çavuş Sercan Yılmaz’ın cenazesi Adana’da törenle son yolculuğuna uğurlanırken tek evladını kaybeden kanser hastası anne Sahre Yılmaz, camide bekleyen kalabalığa “Oğlumun düğününe hoş geldiniz! Oğlumun düğünü bu gün” diye seslendi. Cenaze namazı için hazırlıklar yapılırken, şehit Uzman Çavuş Sercan Yılmaz’ın 3 ay önce nişanlandığı Mürşide Serttaş’ın ellerini tutan anne Sahre Yılmaz, gelin adayının yanaklarını öpüp okşadı. Yılmaz, “Kurban olduğum Allah’ım seni bunun için vermiş. Şehit oğlum benim. Seni 14 yıl sonra veren Allah’a kurban olurum. Mis kokulu yavrum, dağ gibi gittin, dağ gibi geldin. Koynumda büyüttüm ben seni. Yine koynuma alırım. Koklayın bakın, mis gibi kokuyor” diye seslendi.

‘Su gibi delikanlı gitti’

Şehit özel harekat polisi 30 yaşındaki Mücahit Soydemir’in cenazesi memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı. 5 bin kişinin uğurladığı şehidin eşi Hüsne Soydemir ise, gözyaşları içerisinde eşini dualarla son yolculuğuna uğurladı. Özel harekat polisi 27 yaşındaki Ömer Faruk Sayıl’ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende şehidin eşi Ülkü Sayıl, başını eşinin tabutuna koyup ağlarken, annesi Songül Sayıl ise oğlunun fotoğrafını öperek “Boncuk gözlüm. Annen kurban olsun sana kuzucuğum” dedi. Şehidin kızları 2 yaşındaki Zeynep Zişan ile 2 aylık Şüheda Ahsen getirilmedi. Evli ve bir çocuk babası Şehit Jandarma Astsubay Hüseyin Gümüş’ün memleketi Ordu’nun Perşembe ilçesindeki babası Mehmet Ali Gümüş, “Su gibi delikanlı gitti, neler gidiyor benimki gibi” sözleriyle isyan etti.

Haberin Devamı

Sur’da çöken bir binada şehit olan askerler Enes Demir, Doğukan Tazegül ve Hüseyin Gümüşdağ bugün defnediliyor.