Gazete Vatan Logo

‘Oğlum ölüyor, onlar yüzüyor sanıyor’

5 yıldızlı otelin havuzunda boğulan 6 yaşındaki Yiğit’in babası Ersin Arı “Oğlum otelin bir dizi ihmali sonucu öldü. O an havuzda olanlar da oğlumun yüzdüğünü sanıyor” diye gözyaşı döktü

‘Oğlum ölüyor, onlar yüzüyor sanıyor’

Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde ailesiyle tatil yaptığı 5 yıldızlı otelin havuzunda ihmaller dizisi sonucu boğularak yaşamını yitiren 6 yaşındaki Yiğit Atakan Arı dün Eskişehir’de düzenlenen törenle gözyaşları içinde toprağa verildi. Baba Ersin Arı oğlunun tabutuna sarılıp “Ben tatile gitmeyelim dedim ama oğlum çok istedi” diyerek gözyaşı döktü. Ersin Arı, otelin bir dizi ihmali olduğunu ileri sürerek şunları söyledi:

“Oğlum havuz kenarında otururken ona birisi çarpmış, son görüntülerde var. Kimin çarptığı gözükmüyor. Ama oğlum çırpına çırpına büyük kaydırağın olduğu yere geliyor. Çırpınışlarını gördüm. Saniyeler kala kaydıraktan bir kız kayarak yanına düşüyor. O da oğlumun yüzdüğünü zannediyor. Ama yukarıdaki cankurtaran oğlumun çırpındığını görmüyor. Otel yalan söylüyor. Oğlumu çırpınırken çıkardığını söylüyor yalan. Vallahi çırpınırken değil. Oğlum havuzun içinde batıyor, 5-10 dakika. Şahitler görmüş. Cankurtaran ne yapacağını bilmiyor. Otelde doktor yok. İlk müdahaleye tatil için gelen bir doktor yapıyor. Koskoca otelin doktoru yok. Oksijen tüpü yok, ekipman yok. Sağlık ekibi yok. Cankurtaran 112’yi kendisi aradığını söylüyor bu da yalan. 112’yi de ilk yardımı yapan otel müşterisi doktor arıyor.”

Haberin Devamı

Her şey 1 dakika içerisinde oldu
Baba Ersin Arı: “Havuzun olduğu yerde güvenlik kamerası yok. Oğlum kaydırağın karşısında çırpınıyor ama cankurtaran gelmiyor. Oğlumu çıkarıp suni teneffüs ve kalp masajı yapıldı, oğlum kustu. Orada oksijen tüpü olsa, sağlık ekibi olsa yaşayacaktı. Ne olduysa bir dakika içerisinde oldu.”