Gazete Vatan Logo

'Oğlum için sandık başındayım!'

ERGENEKON davası kapsamında tutuklu yargılanan ve Silivri Cezaevi’nde bulunan Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın annesi 91 yaşındaki Medine Haberal, Zonguldak’ta CHP’den 1’inci sıra milletvekili adayı olan oğlu için sandık başına gitti. Oyunu kullanan Medine Haberal, "Oğlumu özledim, oğlumu bekliyorum" dedi.



Zonguldak’ta seçmenler oy verme işleminin başlamasıyla birlikte sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gitti. Atatürk Lisesi’nde özellikle yaşlılar ve engelliler zorluk yaşadı. 95 yaşındaki Emine Gündoğar, yakınlarının yardımıyla güçlükle okulun merdivelerini çıktıktan sonra oyunu kullandı. 8 yıl önce geçirdiği iş kazası sonucu felç olan 55 yaşındaki Mehmet Tuncer, tekerlekli sandalyesiyle geldiği okulda, yakınları ve görevliler tarafından taşınarak 1’inci kata çıkarıldı. Oyunu kullanan Tuncer, yine yakınları tarafından taşınarak merdivenlerden indirildi.

OY KULLANMAK UĞRUNA OTOBÜSÜ KAÇIRDILAR

70 yaşındaki Fatma ve 81 yaşındaki Hacı Bayram Ali Aydın çifti ise sabah 07.00’de geldikleri okulda nüfus cüzdanlarını bulamamaları nedeniyle yaklaşık 4 saat bekledi. Fransa’daki yakınlarının yanına gitmek için saat 10.00’da İstanbul’a hareket edecek otobüste yer ayırtan yaşlı çift, oy kullanmada yaşanan gecikme nedeniyle otobüs saatini de kaçırdı. Yakınlarının nüfus cüzdanlarını bulup getirmesinden sonra saat 11.00’de oylarını kullanabilen çift, bu akşam yola çıkacak.

AK PARTİLİLER İLE CHP’LİLER BİRBİRİNE GİRDİ

Aynı okulda, AK Parti’li ve CHP’li sandık görevlileri arasında tartışma yaşandı. CHP’liler, AK Parti’li bir kadının oy kullanmak üzere sınıflara giren seçmenleri yönlendirdiğini iddia etti. AK Parti’liler ise CHP’li bir görevlinin cep telefonu ile 1051 numaralı sandığın fotoğrafını çektiği ileri sürdü. Tartışma sırasında kısa süreli bir arbede yaşanırken, araya diğer görevlilerin girmesiyle gerginlik önlendi. Polis de olayla ilgili araştırma başlattı.

’OĞLUM İÇİN SANDIK BAŞINA GELDİM’

CHP Zonguldak 1’inci sıra milletvekili adayı Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın annesi Medine Haberal da oyunu Bahçelievler İlköğretim Okulu’nda kullandı. Okulun merdivenlerini koluna giren yakınlarının yardımıyla çıkabilen Medine Haberal, 1024 numaralı sandıkta oyunu verdi. Seçimlerin herkese hayırlı olmasını dileyen Medine Haberal, "Benim partiyle işim yok. Ben oğlumu özlemişim, oğlumu bekliyorum" dedi. 26- 27 aydır oğlunu görmediğini anlatan Medine Haberal, "Oğlum için sandık başına geldim, oyumu kullandım. Biraz zorlandım, yaşlıyım. Kime hayırlıysa Allah ona nasip etsin. Cümlesine hayırlı olsun, oğluma da hayırlı olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı