Gazete Vatan Logo
Magazin 'Oğlum hüzünlü şarkılarımdan mustarip'

'Oğlum hüzünlü şarkılarımdan mustarip'

Pop müziğin özel yorumcularından Funda Arar, kendisi hakkında bilinmeyenleri anlattı.

'Oğlum hüzünlü şarkılarımdan mustarip'

NTV'nin ekran yüzlerinden Gülay Afşar, pop müziğin özel yorumcularından Funda Arar ile şarkıcının evinde bir araya geldi. İkili yeni albümden, müzikten, evlilikten ve annelikten konuştu.

"Aşk Hikayesi" isimli yeni albümünden bahseden Funda Arar, çıkış şarkısı "Düşman Gibi" ile Gülşen şarkısı "Bırakma Beni"nin hikayelerini anlattı:

"Kendini belli ediyor albümde çıkış şarkıları. Bir kamuoyu yoklaması da yapıyoruz ayrıca dışarıda. "Düşman Gibi"nin çıkış şarkısı olarak uygun olduğunu düşündük. Bir Funda Arar kokan bir şarkıydı. Şimdiye kadar çalışmadığım bestecilerle de çalıştım. Gülşen'le sohbet ederken bana uyan bir şarkı içinden gelirse çok sevinirim dedim. Şarkıyı gönderdi ama ben önce stüdyoda bir deneyeyim dedim. O kumaş, o dikilen elbise size yakışıyor mu, oturuyor mu bilemiyorsunuz onu denemeden.

"BENİM ŞARKILARIMIN OTURMUŞ BİR DİLİ VAR"

Hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Funda Arar şarkılarının ruhu ile ilgili de konuştu:

"Oturmuş bir şarkı dilim var. Öyle şarkılar var ki ben dinlemekten keyif alabilirim, keyif alıyorum, hoşlanıyorum ama ben söylediğim zaman dinleyici kitlesinin çok garipseyeceği diller ya da tarzlar olabilir. O bıçak sırtı. Anlatım dili de eskiyor zamanla. Şimdi çok daha başka, çok daha yalın ve çok daha net anlatımlar istiyor dinleyen. Yani onu da yakalamak lazım ama sokak ağzı anlatımı da var, bu da hoş olabiliyor."

Haberin Devamı

"FEBYO HİÇBİR ŞEY ANLAMIYOR, BEN TERCÜME EDİYORUM"

Babasının memuriyeti dolayısıyla ailesiyle birlikte şehir şehir gezen Arar, Ege'de geçirdiği günleri unutamadığını söyleyen şarkıcı, eşi Febyo Taşel ile yaşadığı anısını da paylaştı:

"Ankara'da doğdum, ondan sonra Muğla'ya çıktı tayinimiz. Çok güzel bahçeli bir evimiz oldu. O kadar güzel bir dönemdi ki! İlk başta o yerel ağzı anlamıyorsun ama zamanla öğreniyorsun. Yıllar sonra Febyo ile 'Dondurmam Gaymak' filmini izlerken ben diyalogları çatır çatır anlıyorum, Febyo hiçbir şey anlamıyor, ben tercüme ediyorum."

"BABAMIN HAKKINI ÖDEYEMEM"

Türk müziği dinleyerek büyüdüğünü, mandolin ve solfej dersleri aldığını söyleyen Arar, konservatuvar sınavına hazırlanırken en büyük desteği babasından gördüğünü belirtti:

Haberin Devamı

"Lisede Adapazarı'ndaydım. İstanbul Konservatuvarı'na hazırlanırken her gün şehre gitmem gerekiyordu. Babam beni her gün Adapazarı - İstanbul arası getirip götürüyordu. O yüzden onun hakkını gerçekten hiç ödeyemem."

"ÜÇ SAATLİK UYKU İLE SAHNEYE ÇIKARDIK"

Eşi Febyo Taşel ile arkadaşlıklarının çok eskiye dayandığını söyleyen Funda Arar, Kınalıada'daki sahne deneyimini tebessümle anlattı:

"Febyo ile çalıştığımız orkestraya Kınalıada'da yazlık bir mekandan teklif geldi. Çok sevindik. Aman Allah'ım o nasıl bir maceraydı! Tabi böyle bir profesyonellik yok, bütün eşyaları kendimiz taşıyoruz. Motorlara, vapurlara biniliyor, karşılara geçiliyor, program bitince, o motorlara biniyoruz sabahın birinde eve dönüyoruz... Nasıl bir enerjiymiş! 3 saat uyuyup tekrar adaya gidiyorduk. Nedir ki denize gireceğiz."

"NEREDEYSE OĞLUM İÇİN NEŞELİ ŞARKILARDAN OLUŞAN BİR ALBÜM YAPACAĞIM(!)"

Haberin Devamı

4 yaşındaki oğlu Aras ile ilgili oldukça samimi açıklamalarda bulunan Arar, "Oğlum, hüzünlü şarkılarımdan mustarip. 'Anneciğim senin neden şarkıların hep hüzünlü, acıklı?' diye soruyor. Onun için neşeli şarkılardan oluşan bir albüm yapacağım neredeyse. Üzgün şarkı sevmiyor, istemiyor" dedi. Arar, oğlunun müziğe olan ilgisini "Babayla beraber ikisi karşılıklı gitarları alıyor ya da piyanonun başında, 'durun, siz çalmayın, ben çalacağım, ben yapacağım' yani müziğe merakı var" sözleriyle açıkladı.

"OĞLUM ARAS, BİZE HİÇ ÇEKMEMİŞ"

Funda Arar'ın oğlu Aras'la ilgili tek bir şikayeti var:

"Çok konuşuyor. Bir çıksın buradan bizim evden, tabii konu komşu herkes onu tanır n'aber Aras falan. Tatile gittik, denizde yüzüyor, yanına gelenlere merhaba benim adım Aras falan... Hani yani hiç öyle çekincesi yok, girişken. O böyle, ahbap herkesle. Oğlum diyorum, anne öyle konuşmaz, baba konuşmaz, sen kime çektin bu kadar geveze anlamadım, diyorum."