Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Ödülü az kalsın kaybediyorduk’

‘Ödülü az kalsın kaybediyorduk’

Avustralya’nın Oscar’ında en iyi yardımcı erkek ödülünü kazanan Yılmaz Erdoğan, yurda döner dönmez bir süre valizinin çıkmasını bekledi ve espriyi patlattı, ‘Ödülü az kalsın kaybediyorduk’

Oscar ödüllü Russell Crowe’un yönettiği ‘’Son Umut’’ (The Water Diviner) adlı filmdeki rolüyle yardımcı erkek oyuncu dalında Avustralya’nın en önemli sinema ödülünü kazanan Yılmaz Erdoğan, Türkiye’ye döndü. Yarım saat valiz kuyruğu bekleyen Erdoğan en sonunda valizine kavuşunca, “Ödül valizin içindeydi, Avustralya'dan getirdiğimiz ödülü az kalsın kaybediyorduk" diye espri yaptı.

Üstünde “Avustralya” yazılı kıyafetini ödül töreninden önce aldığını belirten Erdoğan, bu ülkede yaşayan insanları çok sevdiğini dile getirdi. Erdoğan, ‘’Son Umut’’ filminde ilk defa İngilizce bir rol oynadığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Öncelikle bu rolü ‘tam bir becerebilelim de mahcup olmayalım’ diye düşünüyorsun. Doğrusu ödül düşünemiyorsun. O yüzden ödül benim için ciddi bir sürpriz oldu. Rolün kendisi zaten sürprizdi. Çanakkale meselesi. Başka şeye benzemiyor. Dolayısıyla onu çok iyi yapmak zorundaydık. Ben de Cem (Yılmaz) de bütün arkadaşlar da elimizden gelenin en iyisini yaptık.”