Gazete Vatan Logo

'Öcalan'ın eşi değilim!'

1979 yılında PKK'ya katılıp Öcalan'la evlendiği iddia edilen Meral Kıdır suskunluğunu bozdu

'Öcalan'ın eşi değilim!'

Abdullah Öcalan'ın ikinci eşi olduğu ve bir çocuk yaptığı öne sürülen Meral Kıdır, iddiaları yalanladı. "Öcalan'ın ikinci eşi değilim. İddiaları ortaya atanlar hakkında mahkemeye gideceğim" diyen Kıdır, albay değil, göçmen bir astsubayın kızı olduğunu söyledi.

"ÖCALAN'IN EŞİ DEĞİLİM" DAVA AÇACAĞIM

Abdullah Öcalan'ın ikinci eşi olduğu ve bir çocuk yaptığı iddia edilen Meral Kıdır'a ulaşıldı.

Öcalanın eşi değilim

Habertürk'e konuşan Kıdır, Öcalan'ın eşi olmadığını belirterek, iddiayı ortaya atanlar hakkında dava açacağını söyledi. Edinilen bilgilere göre Mardin'de Eğitim Enstitüsü'nde okurken, 1979'da PKK'ya katılan Meral Kıdır, okulunu yarım bırakarak örgütün üstlendiği Suriye'ye gitti. Burada Abdullah Öcalan'la tanışan Meral Kıdır, 1992 yılına kadar örgütün Lübnan ve Suriye'deki kamplarında kaldı. İddiaya göre Kuzey Irak'taki PKK faaliyetlerine de katılan Kıdır, 1992 yılında Türkiye'ye gönderildi. Meral Kıdır, Yalova'da kaldığı eve yapılan baskınla yakalandı. Örgüt yöneticiliğinden suçlanan Kıdır, 22.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BELİNDEN YARALANDI

Çanakkale Cezaevi'nde kalan Meral Kıdır, 19 Aralık 2000'de düzenlenen "Hayata Dönüş" operasyonunda çıkan çatışmada açılan ateş sonucu belinden yaralandı. 11 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Meral Kıdır, omurgasına isabet eden mermi nedeniyle halen yürümekte güçlük çekiyor. Kıdır, hastalığı nedeniyle evinden çıkmıyor. HABERTÜRK'ün telefonla ulaştığı Kıdır, "Hiç kimseyle konuşmak istemiyorum" dedi ve Öcalan'ın eşi olduğu iddialarını reddederek, iddiaları ortaya atanlar hakkında mahkemeye gideceğini söyledi. Kıdır'ın babasının göçmen kökenli bir astsubay olduğu, babasının görevi nedeniyle Eskişehir'de doğduğu belirtildi.

'SONRADAN ORTAYA ÇIKTI'

Meral Kıdır'ın Öcalan'ın eşi olduğu iddialarını reddeden bir yakını, "Yakalandığı dönemde hazırlanan polis fezlekesinde bile böyle bir iddia yoktu. Zaten Suriye'de kaldığı dönemi bilen bir itirafçının ifadeleriyle mahkûm oldu. Polisin o dönem hazırladığı dosyada bile Öcalan'ın eşi ya da sevgilisi olduğuna dair bir iddia yoktu. Öcalan ile evlendiği iddiası Ergenekon davasıyla ortaya atıldı. Sadece Öcalan değil, örgütün başka yöneticileriyle evlendiğine dair iddialar da ortaya atıldı. Bunların hiçbiri doğru değil" diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞI ASTSUBAY BABADAN

Meral Kıdır'la ilgili ilginç bir detay da ortaya çıktı. Kıdır cezaevinden çıktıktan sonra hayatını kaybeden babasının emekli maaşını almaya başladı. Maaş kesilince Kıdır avukatları aracılığıyla mahkemeye başvurup emekli maaşını istedi. 5 yıl süren dava sonunda birikmiş alacaklarını da alan Kıdır, halen babasının emekli maaşıyla geçiniyor.

MERAL KIDIR'LA İLGİLİ İDDİALAR

Ergenekon'da yer alıyor ABDULLAH Öcalan'ın ikinci eşi ve bir albayın kızı olduğu öne sürülen Meral Kıdır'la ilgili iddialar Ergenekon iddianamesinde yer alıyor. İddianamedeki bilgilere göre sanıklardan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Öcalan'ın ikinci eşi Meral Kıdır'la sık sık görüşüyordu. PKK'da uzun yıllar kalan Selma Batmaz da, Kıdır ile Öcalan'ın bir MİT mensubunun kızı olan ilk eşi Kesire Öcalan arasında çekişme olduğunu iddia etti.

Haberin Devamı