Gazete Vatan Logo

‘Obama’nın hindilerini kesmeme izin vermediler’

Şükran Günü öncesinde ilk kez hindi affeden Trump, Obama’nın affettiği hindileri kesmesine izin verilmediğini söyledi

‘Obama’nın hindilerini kesmeme izin vermediler’

ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmesinden bu yana ilk kez, Şükran Günü’nden önce düzenlenen geleneksel ‘Hindi Bağışlama Töreni’ne katıldı. Trump etkinlikte, Drumstick (But) ve Wishbone (Lades kemiği) isimli iki hindiyi bağışladı.

Trump, hindi affetme töreni öncesinde Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada selefi Barack Obama’nın birçok idari faaliyetini bozması konusunda da şaka yaptı.

Trump, Obama’nın önceki yıl affettiği Tater ve Tot adlı hindilere atıfla, “Çoğunuzun bildiği gibi selefimin bir dizi idari faaliyetini bozma konusunda çok aktif oldum. Ancak Beyaz Saray yetkilileri bana Tater ve Tot’un affının hiçbir koşulda geri alınamayacağını söyledi. Tater ve Tot, rahat olabilirsiniz” dedi.

Trump konuşması sırasında bir kelime oyunu yaparak, görevi sırasında birçok dünya liderinin yanı sıra ‘bazı tuhaf kuşlarla’ da görüştüğünü söyledi. Trump’ın bu yorumu sessizlikle karşılandı. Obama önceki yıllarda hindi affetme törenlerinde sıklıkla ailesiyle ilişkisi konusunda şakalar yapmıştı. Son hindi affetme töreninde Obama, hindi esprilerinin kızları için yıllardır ‘utanç kaynağı’ olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Başkanların hindi bağışlama töreninin kökeni 1863’e kadar gidiyor. Geleneğin, eski başkanlarından Abraham Lincoln’ün Beyaz Saray’a hediye edilen hindilerden birini bağışlamasıyla başladığı belirtiliyor.