Gazete Vatan Logo

‘Obama! Bush’un akıbetinden ders al’

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, İstanbul’da ABD başkanı Obama’ya böyle seslendi, “Dünyadaki fakirliğin sorumlusu ‘yöneten düzen’, terör ise ‘ABD’nin eseri” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, BM zirvesinde dünyadaki fakirlikten “düzeni” terörden “ABD”yi sorumlu tuttu ve Başkan Barack Obama’ya meydan okudu. Conrad Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Ahmedinecad, ABD’den İsrail’e, BM’den NATO ve Suriye’ye birçok ülke ve kurumu hedef aldı. İşte o açıklamalar:

ABD ve İsrail’e ateş püskürdü

“Dünyadaki güvensizliğin ve fakirliğin en büyük nedeni dünyadaki idare biçiminde kaynaklanıyor. İnsanlık fakirlik ve açlığı gidermede başarısız oldu. Bugün dünyada sadece bir para hakim durumda. Dolayısıyla dünyadaki parasal ilişkileri bu paranın hakimleri, ABD hazinesi belirliyor. 32 bin milyar dolar o gücün elinde ve milletlerin cebinden alınan bu para ABD’nin yararına alındı. ABD dış borcunu başkalarından elde ettiği paralarla ödüyor. Fakirliği ortadan kaldırmak için bu adaletsizliği ve zalimliği ortadan kaldırmak gerekiyor. Afganistan müdahalesi bile ABD’nin ölüme yüz tutmuş ekonomisini kurtarmak için yapıldı. Afganistan’daki madenlerin haritalarını çıkardılar, Irak’ta da petrolün gelirleri özel hesaplara yatırıldı. Soykırım konusunu kullanarak başkalarının topraklarını işgal ettiler ve tecavüzcü bir devlet yaratıldı. Bugün de 11 Eylül konusunda BM’de açıkça önerilmesine rağmen bağımsız grupların araştırmalarını engellediler. Gerçek suçluların ortaya çıkmasını istemediler.”

‘İsyanlara müdahale zararlı’

“Bölgemizden başlayıp Kuzey Afrika’ya uzanan bir coğrafyada önemli olaylar oluyor. Tüm milletler özgürce seçme hakkına ve adaletten, refahtan ve izzetten yararlanma hakkına sahip. NATO’nun bölgemizdeki olaylara müdahaleleri durumu düzeltmeyecek ve halkın isteklerini elde etmesini engelleyecek. Libya’daki durum buna örnektir. Ben BM Genel Sekreteri’ne de ‘Keşke Libya konusunda NATO’ya engel olsaydınız’ dedim. Yabancıların müdahalesi herkesin zararınadır.”

‘Ladin’in adıyla saldırdılar’

“Bizim İslami kültürümüz teröre karşıdır. Bunlar kapitalist ülkelerin elinde bir alet gibi. Hangi terör eylemini takip ederseniz bu sonuca varırsınız. NATO, Afganistan ve Irak’a girdiğinden beri terör örgütleri de güçlendi. Terör de yüzlerce kat arttı. 10 yıl önce Ladin’in adını kullanarak bizim bölgemize en büyük saldırıyı yaptılar ve yaklaşık 1 milyon kişiyi öldürdüler.”

Obama’ya gözdağı!

“Buradan ABD Başkan’ı Barack Obama’ya sesleniyorum. Önceki başkan George Bush’un akıbetinden örnek alsın ve güçlerini bu bölgeden çıkarsın. Eğer müdahale gibi bir girişimde bulunursa Bush’tan daha kötü bir duruma düşecektir. Onlar çıkacaklarsa biz yardımcı da oluruz.”

Haberin Devamı