Gazete Vatan Logo

‘O kalleşler de bomba koydukları yerde ölsün’

Reyhanlı kurbanları törenle anıldı

Hatay Reyhanlı’da 52 kişinin öldüğü saldırının üzerinden tam 2 yıl geçti. Patlamaların olduğu yerde tören yapan kurban yakınları, “Katiller de bizim çektiğimiz acıları çeksin” dedi.

Türkiye, 11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’da meydana gelen bombalı terör saldırısı ile tarihinin en kanlı olaylarından birini yaşadı. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde peş peşe patlatılan iki bomba yüklü araç, 5’i çocuk 52 kişinin canını aldı. Saldırıların kurbanları dün anıldı. Reyhanlı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve İlçe Müftülüğü’nün organizesiyle 11 Mayıs 2013’te patlamanın meydana geldiği belediye binası yanı ile ikinci patlamanın olduğu PTT binasının önünde tören yapıldı.
Kaymakam Yusuf Güler, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hacı Nuri Ünal, Belediye Başkanı Ak Partili Hüseyin Şanverdi ile saldıra ölenlerin yakınları katıldı. Törene, ilçe sakinlerinin az katılım göstermesi dikkat çekti. Törene, ölenlerin fotoğraflarıyla katılan aileleri, patlamaların olduğu alanda yaptıkları konuşmalarda bu duruma tepki göstererek şehitlere sahip çıkılmasını istedi. Ölen 52 kişiden Turgay Güdük’ün babası Hüseyin Güdük, “Bir düğünde toplananlar kadar katılan olmadı” dedi.
Bayraklar yarıya indirildi
Patlamaların olduğu alana çiçek bırakılmasının ardından törene katılanlar 11 Mayıs Şehitler Anıtı’na yürüdü.. Yürüyüş sırasında ölenlerin yakınları sık sık ’Reyhanlı uyuma, şehidine sahip çık’ diye bağırdı. Patlamada ölenlerden 17 yaşındaki Oğulcan Tuna’nın annesi Fatma Tuna, faillerin cezalandırılmasını istedi: “Ben ve eşim mücadele ediyoruz. Sonuna kadar da devam edeceğiz. Kim bunlar neden saklanmışlar, örtülmesin, ortaya çıksınlar, sorumluları da yakalansın. Katiller bombayı koydukları yerde ölsün, bizim çektiğimiz acıyı onlar da çeksin.”
52’şer kez ömür boyu
Ankara 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaları devam eden 9’u tutuklu 1’i firari toplam 33 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, 19 sanık için 52’şer kez ömür boyu hapis cezası istendi.

Haberin Devamı