Gazete Vatan Logo

Meral Akşener'e yakın isim konuştu!

Meral Akşener'e yakın isim konuştu!

FUNDA KORKMAZ / GAZETEVATAN.COM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 14 yıl boyunca özel kalemi olarak görev yapan ve 2011 seçimlerinde Aydın’dan milletvekili adayı olan ancak şimdilerde Meral Akşener cephesinde görev alan Ömer Karakaş mahkeme kararından sonraki süreci değerlendirdi.

Ömer Karakaş, Genel Başkanlık yarışında iddialı adaylardan olan MHP eski milletvekili, eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Meral Akşener'e en yakın isimlerden biri... 1994 yılından beri Milliyetçi Hareket Partisi'nde görev alan Karakaş, 900 delegeyle Akşener'in Genel Başkan olacağını söylüyor. Ayrıca Devlet Bahçeli'nin kurultayın gerçekleşmesi halinde aday olmayacağını da iddia ediyor.

İşte Karakaş'ın gazetevatan.com'a yaptığı çok özel açıklamalar;

Mahkemenin verdiği kararı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Türkiye'de hala hukukun işlediğini gösteriyor. MHP 'nin 1230 delegesi var. Bu delegelerin sadece 247'sinin imzasıyla mahkemeye gidebilecekten bunun %50 fazlasıyla yani 548 delegeden imza alındı. İmza verenlerin hepsi partide aktif görevlerde bulunuyor. Yani İl başkanları, belediye başkanları, ocak başkanları gibi... Hatta bu isimler Devlet Bey'in bizzat seçtiği isimlerdir.

Haberin Devamı

Kurultay ne zaman gerçekleşecek?

- Hukukun uygun gördüğü en yakın zamanda yani bu, 1 ay ya da 45 gün olarak düşünülüyor.

"900 DELEGE İLE MERAL AKŞENER GENEL BAŞKAN OLACAK"

Bu süreçte diğer adaylarla işbirliği düşünülüyor mu ya da istişarelerde bulunulacak mı?

- Bugün Ümit Özdağ'ın katılımıyla 4 aday Genel Başkanlık yarışına girecek. Henüz şu ana kadar bir konuşma ya da görüşme gerçekleşmemiştir. Ama biz zaten Meral Hanım'ın minimum 900 delegeyle bu yarışı kazanacağını düşüyoruz. Hatta Devlet Bahçeli'nin kurultayda aday olmayacağını da şahsen düşünüyorum.

900 delegenin Meral Akşener'den yana tavır alacağını neye dayanarak söylüyorsunuz? Bunun için delegeler arasında bir anket ya da benzeri bir çalışma yapıldı mı?

- 1 Kasım seçimlerinden beri bütün delegeler ile yüz yüze görüşme yaptım. Bu görüşmelere dayanarak bu kadar iddialı söylüyorum. 548 imza ile mahkemeye gitmemizin sebebini, birçok delegenin il başkanlığı gibi görevler yapmasından dolayı çekincelerinin olması olarak görüyoruz. Bunu yüz yüze görüşmelerimde de teyit ettim.

Haberin Devamı

KAYYUM MU, HEYET Mİ?

MHP Genel Merkezi'nin mahkemeye sunduğu akademik rapor ile ilgili görüşleriniz nedir?

- Genel Merkez bu rapor ile sulh hukuk mahkemesinin söz konusu davaya bakma yetkisinin bulunmadığını söylüyor ama bunun örnekleri daha önceki dönemlerde de yaşandı. Saadet Partisi'nin şu an ki mevcut Genel Başkanı Mustafa Kamalak da benzeri bir mahkeme kararı ile kurultaya giderek Genel Başkanlık koltuğuna oturmuştur. Temyize gidilmiş ama temyiz kararı beklenmeden kurultay yapılmıştır. Ayrıca Demokrat Parti döneminde de benzeri bir durum yaşanmıştır.

Mahkeme kararın sonra atanan isimler 'kayyum' olarak adlandırıldı. Siz buna katılıyor musunuz?

- Verilen isimler için Çağrı Heyeti demek daha doğru olacaktır. Kayyum demek pek de doğru değil. Çağrı Heyeti ve Kayyum arasında farklar var. Ne kadar basın böyle adlandırsa da ikisi ayrıdır.

Haberin Devamı

"HDP DAHİL TÜM SEÇMENLER İÇİN ALTERNATİF"

14 yıl boyunca Devlet Bahçeli'nin en yakınındaki isimlerden biri hatta özel kalem müdürlüğünü yapmış bir isim olarak neden Meral Hanım'ın yanında görev almayı tercih ettiniz?

- Şöyle açıklayabilirim; Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk önderliğinde bir avuç milliyetçi ile kurulmuştur. Ancak 47 yıldır Milliyetçi Hareket Partisi iktidar olamamıştır. Meral Akşener Türkiye ve MHP için büyük bir şanstır. Türkiye'de her kesime hitap eden HDP de dahil mevcut iktidarın alternatifi olarak görülen tek isimdir. Bunun yanında Türkeş döneminden beri partide görev alan biri olarak Meral Hanım'la yakın bir abla, kardeş ilişkimiz de mevcuttur.

Meral Akşener kurultaydan Genel Başkan olarak çıkamazsa siyaset hayatına devam etmeyi düşüyor mu ya da yaptığınız toplantılarda böyle bir değerlendirme yapma fırsatınız oldu mu?

-Biz buna %1 ihtimal dahi vermiyoruz. Ancak ola ki böyle bir durum gerçekleştiğinde Akşener, seçilen genel başkana biat edecektir. Milliyetçi hareket için görevini sürdürecektir.

Haberin Devamı

Meral Akşener'in Genel Başkan olması halinde ilk vaadi Başbakanlık mıdır?

- Partilerin kuruluş amacı zaten iktidara gelmektir. Tabi ki Meral Hanım da Başbakanlığa yürüyecektir.