Gazete Vatan Logo

‘O gece suçüstü yakalandılar’

15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası başladı. AK Partili Ünal, gerçek darbecilerin yargılanmadığı yönündeki iddialar için “O gece suçüstü yakalandılar ve bugün yargı önünde hesap veriyorlar” dedi

‘O gece suçüstü yakalandılar’

Darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde 34 kişinin şehit olduğu olaylara ilişkin 135’i tutuklu, 143 darbeci asker hakkında açılan davanın görülmesine dün başlandı.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusünün karşısında bulunan binada 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Ardından da duruşmaya katılan mağdur ve müştekilerin kimlik tespitine geçildi.

Davayı izlemek için gelenler üst araması yapıldıktan sonra duruşma salonlarının bulunduğu binaya alındı. Gazeteciler ve izleyicilerin cep telefonları ile ses ve görüntü kaydedebilen cihazların duruşma salonuna alınmasına izin verilmedi. Sanık yakınlarının bulunduğu kısım ile müşteki ve izleyicilerin bulunduğu bölümün arasına jandarma ekipleri oturtuldu. Duruşmaya katılım çok fazla olduğu için bazı izleyiciler de salon dışında kaldı.

Davayı izleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüzü Mahir Ünal, “FETÖ’cülerin, gerçek darbecilerin yargılanmadığı tarzında birileri bir şeyler söylüyor. Bugün buradan tekrar altını çizerek söylüyorum; darbeciler adalet önünde hesap veriyorlar. O gece suçüstü yakalandılar ve bugün mahkemelerde yargı önünde millete hesap veriyorlar. Bunun hesabı soruluyor” diye konuştu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan da, “Şeffaf bir şekilde mahkemeler devam ediyor. İnşallah adalet tecelli edecek, haklı bir şekilde hukuk içerisinde bütün deliller değerlendirilecek. Biz bu mahkemeleri takip edeceğiz, ailelerimiz yalnız değiller” dedi. İddianamede, aralarında subayların da bulunduğu 30 rütbeli asker, 47 askeri öğrenci olmak üzere toplam 135’i tutuklu 143 sanığı 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Haberin Devamı

‘Onlar el sallayabiliyor’

Oğlu Abdullah Tayyip ile eşi Erol Olçok’u 15 Temmuz akşamı darbecilerin kurşunlarına kurban veren Nihal Olçok dünkü duruşmayı izledi. Nihal Olçok duygularını, “Aynı ortama girmek çok zordu. Biz 6 aydır kendimizi hazırladığımızı düşünüyorduk. Ama öyle değilmiş. Girince anladık” sözleriyle ifade etti. Duruşma salonunda hüznün hakim olduğunu söyleyen Nihal Olçok sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes hüzünlüydü. Ben sanık yakınlarının da... Yani anne olarak bakıyorum sadece. Onlarda da hüzün var. Nihayetinde evlat. Kimse evladının ne ölmesini, ne öldürmesini ister. Ben anne olarak bakıyorum. Çok zor. Ama onlar görüp el sallayabiliyorlar. Biz el sallayamıyoruz. Aramızda öyle bir fark var.”

Haberin Devamı