Gazete Vatan Logo

‘O gece aradın şimdi tiyatro diyorsun!’

CHP liderinin kendisini arayarak ‘Bu bir darbedir, arkanızdayız’ dediğini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, ‘Şimdi de kalkıp diyeceksin ki ‘Bu bir tiyatro, kontrollü darbe’ diye konuştu.

‘O gece aradın şimdi tiyatro diyorsun!’

Başbakan Binali Yıldırım dün İzmir’in Gaziemir ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlara seslendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili “kontrollü darbe” iddiasına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu: “Darbe gecesi beni arayacaksın, diyeceksin ki ‘Yanınızdayız, bu bir darbedir, arkanızdayız’ şimdi de kalkıp diyeceksin ki ‘Bu bir tiyatro, 15 Temmuz kontrollü darbe.’ Sayın Kılıçdaroğlu ne söylediğinin farkında mısın, 249 şehidimizin ruhunu incittiğinin farkında mısın, 2 bin gazimizi üzdüğünün farkında mısın kardeşim? 15 Temmuz’a eğer ‘darbe değil’ diyorsan o zaman Pensilvanya’nın ağzıyla konuşuyorsun, onlar da öyle diyor.”

‘Bu ne perhiz...’

Yıldırım, esnaf odalarının temsilcileri ve üyeleriyle buluşmasında da şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki gururlanarak, ‘Ben 82 anayasasına hayır’ dedim. Ben de ‘Hayır’ dedim. Çünkü o anayasaya yapılırken kimseye sorulmadı. Darbe anayasası. Şimdi de ‘Hayır’ diyor. Nedir bu? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bunu değiştiriyoruz kardeşim. Ona da ‘Hayır’ dedin, buna da ‘Hayır’ diyorsun” dedi. 9 Nisan Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la İzmir’de yaptıkları mitinge de değinen Yıldırım, “Gündoğdu Meydanı’nda 200 bin kişiyi denizle buluşturdunuz. Milleti denize dökeceklerini söyleyenlere en güzel cevabı verdiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı