Gazete Vatan Logo
Magazin 'O gece 13 tane şarkı yazdım'

'O gece 13 tane şarkı yazdım'

Emre Saygı’nın hazırlayıp sunduğu, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programı 'Hadi Be'nin konuğu, şarkıcı Derya Uluğ oldu.

'O gece 13 tane şarkı yazdım'

"KIYAFETLERİMİ KENDİM TASARLAYACAĞIM"

Derya Uluğ, “Şarkıcı olmasan hangi mesleği yapardın?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Futbolcu olurdum. Aşçı ya da terzi de olabilirdim, styling yapabilirdim. Onlara çok fazla yeteneğim var çünkü. Tekstilci kızıyım zaten, kumaşların içinde büyüdüm. Küçükken yastıklar filan dikerdim. Annem de terzilik yapıyormuş, bana hamileyken bırakmış. İleride inşallah evimin bir yerinde atölye kurup bütün kıyafetlerimi kendim tasarlayacağım. Böyle bir hayalim var.”

"ÖFKELİYKEN GÜZEL BESTELER ÇIKIYOR"

Güzel şarkıcı, üzgün ve öfkeliyken güzel besteler yaptığını belirterek, "Tamamıyla Allah vergisi bir şey bu. İlham geldiği her an, özellikle çok üzgünken, çok öfkeliyken çok güzel şeyler çıkıyor. Sonra hemen geçiyor öfkem, üzüntüm böyle iyi şeyler çıktığını görünce. O ilham nasıl geliyor hiç bilmiyorum. Ama beni uyutmuyor bazen. Mesela hiç unutmuyorum, İrem’in televizyon programına katılacağım gün sabah 9-10 gibi orada olmam lazımdı. Saat sabah 5 buçuk-6’ya geliyor ve ben uyumak için artık ağlıyorum. Uyuyamıyorum. Gözümü kapatıyorum, içim geçiyor, bir dörtlük geliyor aklıma. Kalkıyorum bir şarkı yapıyorum. O gece 13 tane şarkı yazdım. Normalde 3-4 tane şarkı çıktığı oluyor bir gecede. Ama o benim için efsaneydi" şeklinde konuştu

Haberin Devamı

"(NE KADAR UFAKMIŞSIN) DİYORLAR"

1.62 cm boyunda olduğunu di,le getiren Derya Uluğ, “Ufak tefeğim. Görenlerin yüzde 90’ı ‘Ne kadar ufakmışsın’ diyor. Ekranda ve sahnede iri göründüğümüz için günlük hayatta gördüklerinde şaşırıyorlar. ‘Minnacıksın sen’ diyorlar. Ama bodur tavuk her zaman piliçtir arkadaşlar.”

"BENİ SOĞUK BULUYORLAR"

Derya Uluğ, diğer popçular arasında kendisini farklı kılan ne gibi bir özelliği olduğu sorusunu şöyle yanıtladı:

“Kimse kimseden üstün değil. İnsanız hepimiz öncelikle. Beni farklı görüyorlarsa ne mutlu bana. Ama beni çok soğuk buldukları için, her zaman ondan ayırdıkları özelliğim bu herhalde.”

"SADECE EBRU GÜNDEŞ'E VOKAL YAPTIM"

Başarılı şarkıcı, sadece Ebru Gündeş’e vokal yaptığını belirterek, "Ben 15 yaşımdan beridir solist olarak sahneye çıkıyorum. Hayatımda sadece Ebru Gündeş’e vokal yaptım. Ona vokal yaparken de yine sahne almaya devam ediyordum. Şöyle bir şey oldu; arka taraftan ön tarafa bakmayı öğrendim. İşin arka planından ön tarafı izlemek benim için ayrı bir tecrübe oldu. Kendi sahnelerimde nelerimin eksik olduğunu gördüm, onları düzelttim. İyi ki oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"TARKAN (SENİ GURURLA TAKİP EDİYORUM) DEDİ"

Derya Uluğ, Megastar Tarkan’la karşılaştığında aralarında geçen diyaloğu da paylaştı: Tarkan’ı gördüğünüzde heyecanlanmamanızın imkanı yok. Müthiş biri. Stüdyoya girdi, Asil (sevgilisi Asil Gök) onun bir şarkısında vokal yaptı. Ozan Abi, Asil ve ben oturuyorduk. Tarkan girdi içeri, ‘Merhaba Derya’ dedi. Ben çok onore oldum. ‘Seni gururla takip ediyorum ve çok beğeniyorum’ dedi. O an büyük bir heyecan yaşadım. Gerçekten bir ışığı var. Mükemmel bir Türkçesi ve müthiş bir mütevazılığı var.”