Gazete Vatan Logo

'O fotoğraf doğru olmadı'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bayramda BDP’liler ile PKK’lıların kucaklaşmasını değerlendi. Demirtaş olayın planlı olmadığını söylerken, ‘Türk halkına doğru mesaj vermek açısından iyi bir yöntem olmadı’ dedi.

Radikal Gazetesi’nden Ezgi başaran bugünkü köşesinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmeyi yazdı.

Başaran, Demirtaş’ın Başbakan tarafından çok sert şekilde eleştirilen ‘400 kilometrelik alan PKK’nın kontrolünde’ şeklindeki sözleriyle ilgili son bilgileri ve bayramda BDP’liler ile PKK’lıların kucaklaşması hakkındaki değerlendirmelerini aktardı.

İşte Ezgi Başaran’ın bugünkü köşesindeki o bölüm:

"Başbakan’ın canlı yayına çıkmasından saatler önce bir kaç gazeteci ve akademisyen (Ahmet Hakan, Kadri Gürsel, Mehmet Altan, Erol Katırcıoğlu ve Nuray Mert) BDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’la buluşmuştuk.

"Önce konuşmanın bana göre tali ama sıcak kısmını aktarayım. Biliyorsunuz, Demirtaş hafta içi Taraf gazetesine ‘Şemdinli’de 400 kilometrekarelik alan PKK kontrolünde’ şeklinde bir demeç verdi. Palavra atıyor dendi, PR yapıyor dendi. O ise şöyle diyor: ‘Ben bunu PKK’yi övmek için söylemedim. Muradım, hükümetin 1.5 yıldır sürdürdüğü ‘Ordu-hükümet elele farklı bir şey yapıyoruz, örgütün belini kırarız, sorunu çözeriz’ gibi Sri Lanka modeline öykünen politikasının çöktüğünü anlatmaktı. Türkiye halkının bunu bilmesini istedim. Yoksa 400 kilometrekareden bir şey çıkmayacağını ben de biliyorum. Bugün PKK kontrol eder, yarın ordu. Ama bu durum yenmek-yenilmek mücadelesini çoktan aşmıştır. Onu dile getirmek istedim.’

"Şemdinli’de BDP’liler ile PKK’lilerin basına yansıyan kucaklaşmasının ise planlanmadığını, fakat yine de ‘Türk halkına doğru mesaj vermek açısından iyi bir yöntem olmadığını’ söyledi. Konuşmanın sıcak gündem ve polemik kısmı buydu."

Haberin Devamı