Gazete Vatan Logo

‘O DEAŞ’lı dünya çapında aranıyordu’

İstanbul emniyetinde polis memuru Sinan Acar’ı bıçaklayarak şehit eden DEAŞ’lı teröristin, uluslararası alanda aranan bir isim olduğu ve çok büyük bir eyleme hazırlandığı ortaya çıktı.

‘O DEAŞ’lı dünya çapında aranıyordu’

Polis memuru Sinan Acar, önceki gece saat 22.45 sıralarında Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde ’canlı bomba’ olduğu şüphesiyle gözaltına alınan DEAŞ’lı bir teröristin bıçaklı saldırısına uğradı. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan Acar, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Adı açıklanmayan DEAŞ’lı terörist ise olay yerinde vurularak öldürüldü.

‘Sinanlar bitmez’

Sinan Acar için Vatan Caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törende konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Gözaltına alınan kişi uluslararası alanda aranan bir teröristti. Çok önemli bir eylemin engellendiğini düşünüyoruz. Arkadaşlarımız bu teröristi yakaladı. Önemli bir eylemin önüne geçip engellediler. Bilinmelidir ki bu ülkede Sinanlar bitmez” dedi.

Kısıtlama kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili kısıtlama kararı verildiğini açıkladı. Savcılık, saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldürüldüğü olaya ilişkin yazılı ve görsel medyada yapılan yayınların, olayın aydınlatılmasını, şüphelilerin yakalanmasını engelleme riski oluşturduğunu belirtti. Başsavcılık, bu gerekçeler ve ilgili yasalara göre soruşturmada kısıtlama kararı verildiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bir haftalık nişanlıydı

Bursa’da toprağa verilen şehit Sinan Acar’ın bir hafta önce nişanlandığı Nida Fedai, cenaze töreninde gözyaşlarına boğuldu. Nişanlısının polis şapkasını takan genç kızı teskin etmek mümkün olmadı. Baba Erdem ve anne Gülşen Acar da güçlükle ayakta durabildi. Acar’ın 5 ay önce polis memuru olarak göreve başladığı 4 gün sonra, 18 Ağustos’ta da doğum günü olduğu öğrenildi.

12 kişi gözaltında

Saldırı sonrası özel harekat polisleri eşliğinde Fatih Aksaray’da operasyonlar düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonlarda DEAŞ ile bağlantılı olduğu düşünülen 12 kişi gözaltına alındı.