Gazete Vatan Logo

‘O bensiz yapamaz’

Boşanma davası açtığı eşi Barış Öztaş’ın, oğlu 2.5 yaşındaki Ali’yi kaçırdığını öne süren Nesibe Öztaş, “Çocuğum bensiz yapamaz” diyerek yardım istedi.

Muğla’nın Fethiye ilçesinde özel bir hastanede acil tıp teknisyeni olarak çalışan 24 yaşındaki Nesibe Öztaş, 2011 yılında bir akrabası aracılığıyla tanıştığı özel güvenlik görevlisi Barış Öztaş (28) ile evlendi. Çiftin 1 yıl sonra erkek çocukları dünyaya geldi. Aile içi şiddet ve geçimsizlik nedeniyle geçen 10 Mart’ta Muğla’nın Milas İlçesi’ndeki evinden ayrılan Nesibe Öztaş, birkaç günlüğüne Fethiye’de kayınpederi Sami Öztaş’ın yanına bıraktığı 2.5 yaşındaki oğlu Ali’yi de alarak Ankara’daki ailesinin yanına döndü. Öztaş’ın, 25 Mart’ta Ankara Batı 3’üncü Aile Mahkemesi’ne açtığı boşanma davasında mahkeme, çocuğun velayetinin tedbiren anneye verilmesini kararlaştırdı.

Çocuğu alıp uzaklaştı

Aynı gün Ankara’ya gelen Barış Öztaş, eşi ve oğlunu iddiaya göre zorla otomobile bindirerek Fethiye’ye yola çıktı. Ankara- Eskişehir yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonunda tuvalete gitmek bahanesiyle otomobilden inen Nesibe Öztaş, kaçırıldığını söyleyerek istasyon çalışanlarından yardım istedi. Bunu gören Barış Öztaş, çocuğuyla birlikte otomobiliyle uzaklaştı. Olaydan sonra Ankara’ya dönen Nesibe Öztaş, annesini de alarak Fethiye’ye geldi. Polis merkezine giderek başvuruda bulunan Nesibe Öztaş, oğlunu gören ya da yerini bilenlerden yardım istedi.

Haberin Devamı

Şiddet, hakaret gördüm
Oğlunun fotoğraflarına bakarak gözyaşı döken Nesibe Öztaş şunları söyledi: “Evliliğimizde şiddet, hakaret gördüm, ailemle görüştürülmedim. Eşim emniyete gelerek ifade verdi. Çocuğun kendisinde olduğunu ancak yerini söylemeyeceğini belirtti. Sonra gülerek çıktı gitti. Çaresiz kaldım. Çocuğum bensiz yapamaz. ’Anne’ diye bağırarak uyanışları vardır. Bensiz sürekli ağlar” dedi.