Gazete Vatan Logo

'O benim komutanımdı'

Muş'ta eşi ve kızının önünde silahlı saldırıya uğrayan Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit olması herkesi yasa boğdu. Ekşisözlükte ise Kulaksız'ın, askerlik yaptığı dönemde komutanı olduğunu belirten bir kullanıcı çarpıcı bir yazı paylaştı. Öte yandan Binbaşı Arslan Kulaksız, 3 yıl süreyle Merkez Asayiş Komutanı olarak görev yaptığı Rize’de tatlı dili ile herkesin sevgisini kazanmıştı.

'O benim komutanımdı'

İşte ekşisözlükteki o duygusal yazı;

Bu adam benim komutanımdı. Rize'de merkez bölüğünün komutanıydı 2013 yılında.

Rize'ye yeni düşmüşüz, 2'nci günde dediler ki koşacaksınız... "Ulan 115 kilo adamım, nasıl koşarım" diyordum kendi kendime.

Koşuya başladık, daha yeni askeriz ya, bizim tempo düştü... Arkamızdan sürekli bağırıyor ama, böyle bir bağırma yok. Bütün Rize dinliyor.

SİZ JANDARMASINIZ

En son öyle bir bağırdı ki, kendimizi kaybettik. "Ulan siz jandarmasınız, sizin asayişi sağlamanız lazım! Şu halinize bakın lan koca g..lüler! Sizi gören hırsızın ev soyası gelir! Sizi gören katilin adam vurası gelir! Sizi gören teröristin pusu kurası gelir! Kaldırın lan g..ünüzü koca g..lüler!" diye bağırdı.

8 KİLOMETRE KOŞTUĞUMU FARK ETTİM

Kendime geldiğimde, hayatında 2 kilometreyi aralıksız koşmamış olan ben, 8 kilometre koştuğumu fark etmiştim. Bu adamdan önce 116 kilo hımbıl adamın tekiydim. Bu adamın bize ettiği laflar, bizi adam etmek için harcadığı çabayla askerden 102 kilo döndüm. Askere gittiğimde şınav nedir bilmezdim, bu adam hayatıma girdikten sonra 32 şınav çekebiliyordum.

Haberin Devamı

HER GÜN ZİYARETİME GELDİ

Askerde ayağımı kırdım, 11 gün hastanede yattım ameliyat oldum. istisnasız hergün hastanede ziyaretime geldi. "Sen önce vatanın, sonra bizim evladımızsın, bir şey lazım olursa hiç çekinme ara" demişti.

BİZ ÖLMEYELİM DİYE ÇABALIYORMUŞ

Çok kızardık kendisine; bizi sürekli fırçalıyor, sürekli spor yaptırıyor diye... Ama adam haklıymış. Adam sırf biz ölmeyelim diye çabalıyormuş... ona layık askerler olamamışız.

Jandarma Çavuş Mert Gülbay İstanbul! Mekanın cennet olsun komutanım!

'ETME CANINI YİYİM, ÇOK ARAÇ BİRİKTİ'

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, 3 yıl süreyle Merkez Asayiş Komutanı olarak görev yaptığı Rize’de tatlı dili ile herkesin sevgisini kazanmıştı.

Rize’nin Gündoğdu Mahallesi’nde, 2012 yılı Mayıs ayında çaydaki kota uygulamalarını protesto eden kalabalık, tepki amacıyla çayları Karadeniz Sahil Yolu’na dökerek yolu ulaşıma kapatmıştı. Olay yerine gelen ve o dönem Yüzbaşı rütbesi olan Rize İl Jandarma Komutanlığı Merkez Asayiş Komutanı Arslan Kulaksız, "Etme canını yiyeyim. Yolda bir sürü araç birikti. Gözünüzü seveyim, hadi açalım yolu" diyerek vatandaşları yolu ulaşıma açmaları için ikna etmeye çalışmış ve bunu da başarmıştı.

Haberin Devamı

Yüzbaşı Arslan Kulaksız, 3 yıl görev yaptığı Rize’de geçen yıl Binbaşı rütbesine terfi ederek muş’un Malazgirt İlçesi Jandarma Komutanlığı’na atanmıştı