Gazete Vatan Logo
Magazin 'Nuri Bilge Ceylan‘ı üç kez reddettim'

'Nuri Bilge Ceylan‘ı üç kez reddettim'

Haluk Bilginer: 'Nuri Bilge hayranıydım ama ben neredeyse bu filmde olamıyordum.

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nden en büyük ödül olan "Altın Palmiye"yi kazandığı filmi "Kış Uykusu"nun başrol oyuncularından Haluk Bilginer, Demet Akbağ ve Melisa Sözen'le birlikte NTV'de yayınlanan "Gülay Afşar'la Gece Gündüz"e konuk oldu.

TEKLİFE 3 KEZ HAYIR DEDİM ÇÜNKÜ...

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle Nuri Bilge Ceylan'a bu film için üç kez 'hayır' dediğini söyleyen Bilginer olayı şöyle anlattı: 'Nuri Bilge hayranıydım zaten. Bütün filmlerini izlemiştim. Ama ben neredeyse bu filmde olamıyordum. Teklife üç kere 'hayır' dedim çünkü tiyatro sezonunun tam ortasıydı. Filmin çekim programı yapılmıştı ama ben 'Gidemem, İstanbul dışına bu dönemde çıkamam' dedim. Sonra sağolsunlar benim programıma uydurdular çekimleri...' Bunun üzerine Demet Akbağ da 'Az daha Oyun Atölyesi'nde çekecektik filmi. Haluk'un bütün hayatı burada geçiyor. O yüzden biz eğer uygun olamasaydı Oyun Atölyesi'ni Kapadokya'ya çevirecekti' diyerek espri yaptı.

Filmde Orta Anadolu'da bir otel işleten eski bir aktörü canlandıran Haluk Bilginer, 'Senaryoyu ilk okuduğumda çok dürüst ve özeleştirisi bol olan bir senaryo olduğunu düşündüm. Okuduktan sonra kutladım Nuri Bilge'yi. Seyrettiğim sonuç ta aynı okuduğum senaryo gibiydi, çok dürüsttü, çok güzeldi' diyerek duygularını dile getirdi.

Haberin Devamı