Gazete Vatan Logo

'No yerine Yes’e basarsan böyle olur!'

Başbakan, isim vermeden CHP’ye ve Baykal’a yüklendi

Kapalı kapılar ardında bir medya organıyla ticari bir anlaşma yapmadım. Ana muhalefet partisi ticaretle uğraşıyor. Sen dinlenmiyorsun, ’No’ya basacak yerde ’Yes’e basarsan bu hale gelirsin

BAŞBAKAN Erdoğan, açılış törenlerine katılmak ve halka hitap etmek üzere dün Bursa’ya gitti. Yapımı tamamlanan BursaRay’ın Yıldırım etabının açılışını yapan Erdoğan yaklaşık 5 bin kişiye hitap etti. “Baki kalan bu kubbeden hoş bir seda” gibi eserlerin baki kalacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: “Millet için ürettiklerin baki kalır. Ertuğrul Gazi’lerde, Orhan Gazi’lerde, Gazi Mustafa Kemal’lerden gördüğümüz budur. Bizim Fatih’ten, Yavuz’dan, Kanuni’den gördüğümüz bu. Şeyh Edebali’den aldığımız, işittiğimiz nasihat budur. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Milletin egemenliğinin olmadığı yerde demokrasi de olmaz, laiklik de olmaz, hukuk da olmaz, adalet de olmaz. Keşke Bursa’ya gelip tarihten nasibini alsalar. Şu heyecanı görseler. Türkiye ilerledikçe bunlar rahatsız oluyorlar. Nazar etme ne olur çalış, senin de olur.”


Muhalefete eleştiri

Muhalefet partisinin filanca işadamıya ne konuştuğunu sorduğunu belirten Erdoğan, isim vermeden CHP’yi kastederek, şöyle dedi: “Bundan sonra da konuşacağım. Kaldığım sürece konuşacağım. Ama benim partim kapalı kapılar ardında her hangi medya organıyla ticari anlaşmayı yapmadı. Siyasi parti ticaretle uğraşmaz. Ana muhalefet partisi ticaretle uğraşıyor. Şu anda ekranlara gelen, ‘’Biz dinleniyoruz’ diyorlar. Sen dinlenmiyorsun. Sen ’No’ya basacağına ’Yes’e basarsan bu hale gelirsin. Bu hale gelirsin. Olay bu önce kendini çek et. Olaylara böyle yaklaş ve değerlendir. Gelip de bu ülkedeki yönetime fatura kesmeye çalışma.

Güvenlik birimlerine fatura kesmeye çalışma. Önce kendine dürüst davran. Sonra böyle sıkıntılar olmadığını görürsün. Biz gerginliklerin tarafı değiliz. Bizim gayemiz iş üretmek. Ankara’daki karanlık senaryoların, sanal gerilim ve tehditler ile işimiz yok. Bizi arayan Bursa’da, Diyarbakır’da, Erzurum’da, Sivas’ta Trabzon’da bulur. Bizi arayan milletin içinde hizmetin peşinde bulur.”



Trenimiz kalkıyor, pozisyonunuzu alın

BursaRay’ın Yıldırım etabının açılışını yapan Erdoğan, vatmandan bilgi aldıktan sonra kaptan koltuğuna oturdu. Ankara’da grup toplantısında milletvekillerine “Bu trenden inen bir daha binemez” diyen Erdoğan, “Trenimiz kalkıyor. Herkes pozisyonunu alsın” diye anons yaptıktan sonra raylı sistemi Şehreküstü İstasyonu’na kadar yönetti.






Haberin Devamı