Gazete Vatan Logo

‘Niyeti sorgulanır’

AK Partili Kuzu, Arınç’ı eleştirdi

‘Niyeti sorgulanır’

“Kim ki başkasını eleştiriyor, o eleştirdiği şeyi kendisi de yapmamalı. Aksi halde niyeti sorgulanır. Heyet teferruat”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İzleme Heyeti’ne ilişkin eleştirilerine verdiği sert yanıta, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’dan tepki geldi. Kuzu tepkilerini twitter’dan şöyle dile getirdi: “R.T.Erdoğan bu işin baş mimarıdır. Çözüm sürecinin baş aktörü ‘bu benim siyasi hayatıma mal olsa bile vaz geçmeyeceğim bir projedir’ diyen şahsiyet R.T. Erdoğan’dır. Çözüm Süreci için R.T.Erdoğan ben gerekirse ‘Baldıran Zehirini İçerim’ demişti. Bu laftan daha güzel bir laf edilemez. Çözümün anahtar kelimesi... Efendim Çözüm Süreci’ni takip için bir heyet olsun mu olmasın mı? Bu işin özü değil tamamen teferruattır.

İşin özü bugün Nevruz’da netleşti. Asıl olan ve kalıcı olan Türkiye İçin Başkanlık Sistemidir; gerisi gerçekten teferruattır. Ülkesini seven herkes bu sistemi savunur... Derim ki: Kim ki başkasını eleştiriyor, o eleştirdiği şeyi kendi de yapmamalı. Aksi halde niyeti sorgulanır. Sözüm meclisten içeri...”

Haberin Devamı

Erdoğan’a destek çıktılar

- Metin Külünk (İstanbul Milletvekili): Hiç kimse şunu unutmasın ki; çözüm süreci D.B. Sayın RTE’nin başlattığı bir harekettir. Ve bu sürecin her adımını titizlikle takip etmektedir. D.B’mızın Devlet politikaları ile ilgili açıklamaları muhalefeti rahatsız etmesini anlıyoruz ama diğer rahatsızlık duyanları pek anlayamadık. Sayın Erdoğan’ı ‘sadece Köşk’te otursun’ diye düşünenler, Sayın Erdoğan’ın dönüştürücü Liderliğini anlamayanlardır. Sayın Erdoğan’ı anlamayanlara üzülmek gerek. #Türkiye’yi dönüştüren hareketin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Asla da yanlız olmayacaktır.
- Hamza Dağ (İzmir Milletvekili): Proje:Çözüm süreci, Mimarı: Recep Tayyip Edoğan, İmar-inşa:Recep Tayyip Erdoğan, Kurdela: Recep Tayyip Erdoğan, Yıkım ekibi:CHP,MHP,HDP,Paralel...
‘Çabuk unuttuk kefeni’
- Zelkif Kazdal (Ankara Milletvekili): Siyasi abilerimize emekli olduklarında saygı ve sevgi duymak, kapılarını çalıp hal hatır sormak istiyoruz. Çok şeymi istiyoruz... Çözüm süreci, hükümet değil ‘devlet politikasıdır’. R Tayyip Erdoğan’da bu devletin başıdır. Ne konuşuyorlar anlamadım... Çözüm süreci, Türk milletinin R Tayyip Erdoğan’a duyduğu güven sayesinde bu günlere gelmiştir. Bundan sonrada bu güvenle ilerleyecektir.
- Bülent Turan (İstanbul Milletvekili): Çözüm sürecinin mimarı -herkesçe malum- @RT_Erdogan’dır. Süreç bugüne gelmişse aldığı risk sayesinde. Ne çabuk unuttuk giydiği kefeni!”

Haberin Devamı