Gazete Vatan Logo

‘Nish Öğretmen Akademisi’ ilk mezunlarını verdi

Nişantaşı Üniversitesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde branş öğretmenleri ve yöneticiler için planlanan ve “NISH ÖĞRETMEN AKADEMİSİ” çatısı altında yapılandırılan sertifika programlarının ilki İstanbul geneli ortaöğretim kurumlarında görev yapan 28 beden eğitimi öğretmeninin katılımı ile hayata geçirildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, Nişantaşı Üniversitesi ile yapılan protokolle uygulanan sertifika programının Türkiye’de bir ilk olduğunu, katılımcı öğretmenlerimiz ve her alanda görev yapan herkesin her zaman kendini geliştirmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Ardından Nişantaşı Üniversitesi İcra Kurulu Üyesi Burak Kılanç da üniversite bünyesinde açılan Nish Öğretmen Akademisi’nin başta İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri olmak üzere, her branş için sertifika programları geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yapılan bu iş birliği çalışmalarıyla geleceğimizi yapılandıracak gençlere eğitim veren öğretmenlerimize destek vermekten üniversite olarak duydukları memnuniyetin yanı sıra Mental Spor Koçluğu Sertifikasını almaya hak kazanan öğretmenlerimizin de çok faydalı bir eğitim süreci geçirdiklerini iletmelerinin de üniversite adına sevindirici olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Vizyon Koleji eğitimi ‘Ters Yüz’ ediyor!

Eğitimde teknoloji kullanımının yaygınlaşması, okullarda bir dönüşüm ihtiyacı ortaya çıkarttı. İşte bu dönüşüm, teknolojiyi öğretimde etkili kullanma ve öğrencileri bu sürece dâhil edip, onlara çağa uygun öğrenme ortamları sunmakla gerçekleşecek. FlippedClassroom yaklaşımı en dar tanımıyla, sınıfta öğrenciye anlatılan dersleri önceden videoya kaydederek dersi eve taşımak ve ev ödevi olarak öğrencilere verilen görevleri ve aktiviteleri sınıfta uygulamaktır. Bir başka ifadeyle, ders evde, ödev okulda yapılacak. FlippedClassroom modelinde öğrenciler evde ders anlatım videosunu izler ve sınıfta tartışma, grup çalışmaları ve sunumlar ile meşgul olurlar. Derslere katılamayan öğrenciler, dersten geri kalmayıp, öğrenme problemi yaşamıyor.

Haberin Devamı