Gazete Vatan Logo

'Nişanyan, cezaevinde taşta yatırılıyor'

Sevan Nişanyan'ın transfer edildiği İzmir Buca Kapalı Cezaevi'nde 'yatak yok' gerekçesiyle günlerdir beton zeminde yatırıldığı iddia ediliyor. 'Sevan Nişanyan'la Dayanışma Kurulu' bu uygulamayı dünya kamuoyuna taşımaya hazırlanıyor.

Yaklaşık bir hafta önce, gerekçe gösterilmeksizin Torbalı açık cezaevinden, İzmir Buca Kapalı Cezaevi'ne nakledilen Sevan Nişanyan'ın "yatak yok" gerekçesi ile günlerdir yerde, beton zeminde yatırıldığı öğrenildi. Banyo yapma imkanı da tanınmayan Sevan Nişanyan'a uygulanan “taş yatak”ın açık bir işkence olduğu ifade ediliyor.

Bilindiği gibi Sevan Nişanyan, bir kaçak yapı cenneti olan Türkiye'de, İzmir'in Şirince Köyü'nde, kendi arazisi üzerine 60 metre karelik tek odalı bir taş ev inşa etmesi üzerine "kaçak yapı" gerekçesiyle 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Torbalı Açık Cezaevine konan Nişanyan’ın bir gardiyanın hırsızlık yaptığını kamuoyuyla paylaşması üstüne cezaevi yönetimi soruşturma açmış ve Nişanyan apartopar Buca Kapalı Cezaevi'ne nakledilmişti.

Hakkında uluslararası kamuoyunda yankı bulan çeşitli dayanışma kampanyaları açılan Sevan Nişanyan’a bu kez de “yatak işkencesi” uygulanması tepkileri tırmandırdı. Çeşitli gazeteci, yazar, sanatçı ve insan hakları hak savunucularından oluşan 'Sevan Nişanyan'la Dayanışma Kurulu' son uygulamayı da dünya kamuoyuna taşımaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı