Gazete Vatan Logo

‘Netanyahu cenaze törenime davetli’

ABD Başkanı Obama, geleneksel Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği’nde yaptığı konuşmada esprileriyle katılımcıları kahkahaya boğdu

ABD Başkanı Barack Obama, her yıl düzenlenen Beyaz Saray Muhabirleri Yemeği’nde bu yıl da esprileriyle katılımcılardan tam not aldı. Amerikan başkanının medya mensuplarının nünde kendisini ve güncel siyasi olayları hicvetmesi olarak bilinen etkinliğe, medya, siyaset, sanat, eğlence ve iş dünyasından yüzlerce ünlü isim katıldı.

Obama bu yılki konuşmasında, Batılı ülkelerin İran’la vardığı nükleer uzlaşı nedeniyle arasının açık olduğu İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya da göndermede bulundu. Netanyahu’nun Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner’in davetiyle Amerikan Kongresi’nde yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Obama, “Başkanlığın ben nasıl yaşlandırdığı herkesin dilinde. O kadar yaşlı görünüyorum ki Boehner Netanyahu’yu cenazemde konuşması için davet etti” dedi.

Başkanlığa seçilmesinden bu yana gündemden düşmeyen Müslüman olduğu iddiasına da değinen Obama, “Başkan olmak hiç de kolay değil. Göçmenlik sistemini düzelt, veto tehditleri yayınla, İran’la müzakere et. Bütün bunlara günde 5 vakit dua ederken vakit bul” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Milyonları var ama minibüste yaşıyor’

Obama, 2016 seçimlerinde yerine aday olan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a da takılmayı ihmal etmedi. Obama, kampanya turuna minibüsle çıkan Clinton’dan bahsederken, “Bir arkadaşım var, yılda birkaç milyon dolar kazanıyor, birkaç hafta önce Iowa’da bir minibüste yaşamaya başladı” dedi.