Gazete Vatan Logo

‘Neden o zaman PYD terörist demediniz’

MHP’li Vural, Süleyman Şah operasyonunda YPG’nin eskortluk yaptığını ve PYD için giden peşmergeye koridor açıldığını hatırlattı

‘Neden o zaman PYD terörist demediniz’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin dış politikasının, “iflas ettiğini” söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye yönelik, “Bizimle mi PYD ile mi berabersiniz?” sözlerinin ABD’li yöneticiler tarafından dikkate alınmadığını dile getiren Vural, şunları söyledi:

“’Ortadoğuda artık bizden habersiz yaprak bile kıpırdamayacak’ diyenler, PYD ile Türkiye Cumhuriyeti’ni aynı kefeye koyma gafletine de düşüyorlar. Ey Erdoğan, Kobani’ye giden yardım, Kobani’deki teröristlere gitmiyor muydu? Vatan topraklarını peşmergeye açan siz değil miydiniz? Ey Çavuşoğlu, o zaman PYD terör örgütü değil miydi? Peşmergeyi onların imdadına göndermek için koridor açan sen değil misin? Ey Erdoğan, ‘Bu PYD terör örgütüdür, ben koridor açmam’ diyemedin mi? Bunu o zaman diyecektin. Bunu muhtarlara söylemeyeceksin, orada söyleyeceksin. Adamların lahmacun parasını bile ödediniz.”

ABD’ye sert sözler

“Biz ABD’nin ne mal olduğunu biliyoruz ama hükümetimiz kimin tarafında onu merak ediyoruz. Bu milletin yanında olun. Ne ABD’nin ne PYD’nin, Türk milletinin menfaatlerinin yanında olun. Öyle bir politika uyguladınız ki ABD ile Rusya’yı birlikte hareket edecek noktaya getirdiniz.”

Haberin Devamı