Gazete Vatan Logo

"Ne zaman emekli olurum?" uygulaması ile emeklilik yaşınızı öğrenmeniz çok kolay!

"Ne zaman emekli olurum?" milyonlarca SSK'lının en merak ettiği sorulardan biridir. Çalışmak hayatın bir gerekliliği olduğu gibi belli bir süre çalıştıktan sonra emekli olmak da hemen hemen herkesin hayalini süsler. Ne zaman emekli olacağına ilişkin bilgi artık çok kolay öğrenilebiliyor. Ne zaman emekli olurum? uygulaması ile bu sorunuzun cevabını rahatlıkla bulabilirsiniz.

"Ne zaman emekli olurum?" uygulaması ile emeklilik yaşınızı öğrenmeniz çok kolay!

Teknolojinin gün geçtikçe hızlı bir şekilde gelişmesi kendini her alanda olumlu olarak gösteriyor. "Ne zaman emekli olurum?" uygulaması ile emeklilik yaşını öğrenmek çok kısa sürüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) sunduğu "Ne zaman emekli olurum? hizmeti sayesinde ne zaman emekli olacağınızı hemen bulabilirsiniz.

Modern toplum anlayışı çerçevesinde sigortalı olarak yaşamını çalışarak geçiren vatandaşlar, yaşlılık dönemlerinde emekli olabilme şansına sahip olabiliyor. Her ülkede var olan kaynaklar, sektörel ihtiyaçlar ve daha pek çok ana etken çerçevesinde oluşturulan emeklilik sistemleri bulunuyor bu kapsamda Türkiye’de özel sektör alanında sigortalı olarak çalışanların emeklilik tarihlerinin ne zaman olabileceğini öğrenebilmeleri konusunda ne zaman emekli olurum hizmeti bulunuyor. Özellikle de modern yüzyıl Türkiye’sinde kamu alanında aktif şekilde kullanılmaya başlanan internet altyapısını en etkin biçimde kullanan başlıca kamu kurum ve kuruluşlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait internet ortamı üzerinde oldukça geniş kapsamlı bir sigorta ve emeklilik dijital hizmet ağı bulunuyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün hızla gelişen modern mobil akıllı cihaz teknolojileri sayesinde elde edilen internet erişim özgürlüğünün ve kolaylığının Türkiye toplumunun önemli bir kesiminde popülaritesini arttırması ve son derece yoğun kullanım düzeyine ulaşması dolayısı ile sigorta mükellefleri sigortalılıkları veya emeklilikleri ile ilgili olarak bilgi almak istediklerinde ya da işlem gerçekleştirmek istediklerinde internet ortamında yer alan e-SGK ağı uygulamalarını kullanmayı tercih ediyor. Bu çerçevede de Türkiye’de milyonları bulan sayısı ile özel sektör alanındaki devamlılığın oluşturulabilmesini sağlayan Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin emeklilik haklarını ne zaman alabileceklerini de ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden öğrenebilmeleri sağlanıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmet uygulamalarından birisi olan ve tüm SSK sigortası mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde en güncel SSK hizmet durumuna göre emekliliğin hangi tarihte olacağını ve ne kadar kaldığını öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde daha önce kurum tarafından belirlenen SSK emeklilik şartları çerçevesinde SSK sigortalısının en güncel SSK hizmet durumu bilgilerine göre SSK emekliliğinin normal şartlar çerçevesinde hangi tarihte geleceği öğrenilebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK sigortası mükelleflerinin kendisinden istenen tüm sigorta durum bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak girmeleri ne zaman emekli olabileceklerini net ve doğru olarak öğrenebilmeleri açısından çok büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK’lıların cinsiyet, doğum tarihi, erken yaşlanma durumu, malullük durumu ve hizmete başlama tarihi bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bunun dışında ikincil olarak Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerince ilgili uygulama ekranı üzerinde sigortalılık durumuna ilişkin olarak SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini girmesi gerekiyor. Böylelikle ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK emekliliğine ne kadar hizmet süresi, yaş ve prim ödemesi kaldığını tüm detayları ile öğrenebiliyor.