Gazete Vatan Logo

‘Ne oldu Yeni Türkiye’

‘Ne oldu Yeni Türkiye’

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, dün basınla yaptığı sohbet toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin gezisi öncesi çözüm sürecini ilişkin yaptığı, “Mart’ta partimin başındaydım. Seçimlerde bu işin ciddi manada hasar gördüğünü gördüm. Milli birliğimize kastedenlerle devam ettirmek mümkün değil” açıklamasına tepki gösterdi. Vural, “Terörle mücadeleyi seçim sonuçlarıyla ilişkilendirmektedir. Terörle mücadele bir beka sorunudur. Terörle mücadelenin seçimle alakası yoktur. Bu seçim sonuçları, başka türlü olsaydı ne olacaktı? Sorun yok mu denilecekti?” diye sordu. MHP’li Vural, çözüm sürecini eleştirdiklerinde “Kan siyaseti yapıyorsunuz” dendiğini hatırlatarak, “Şimdi kim haklı çıkmıştır? Bunlar eski Türkiye’nin ifadeleridir dediler. Şimdi, başbakan diyor ki, Türkiye bir haftaki Türkiye değil, ne oldu yeni Türkiy’ye...” dedi.

Dokunulmazlık yargı işi

HDP lideri Demirtaş’ın, “HDP’li 80 vekilin topluca dokunulmazlığının kaldırılması için dilekçe vereceğiz” açıklamasını eleştiren Vural, “Bunlar vatandaşları aldatıp kandırmaktan öteye hamleler değil. Dokunulmazlığın talep üzerine kaldırılması diye bir şey var mı? Dokunulmazlık yargı süreci sonunda kalkar” dedi.

Haberin Devamı

‘Oy hesabı için şahin görüntüsü’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Ak Parti’nin sırf oy hesabı uğruna terörle mücadele konusunda kamuoyuna şahin görüntüsü verdiğini öne sürdü. Çetin yazılı açıklamasında, “İmralı’ya heyet gönderip şehit cenazesinde saf tutulamaz. Terörün bitirilmesi için, teröre cesaret veren çözüm süreci başta olmak üzere bütün lojistik kesilmelidir. İmralı-Kandil ve Ankara arasında kurulan şeytan üçgeni yıkılmadan terörle gerçek manada mücadeleye başlamak mümkün değildir” dedi.