Gazete Vatan Logo

‘Ne kadar engellersek o kadar kâr diyorlar!’

24 Haziran seçimleri için ilk mitingini Erzurum’da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya’nın HDP’ye miting izni vermesini sert sözlerle eleştirdi

‘Ne kadar engellersek o kadar kâr diyorlar!’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimleri için yaptığı ilk mitingde Erzurum İstasyon Meydanı’nda partililere seslendi. Adayları tanıtarak konuşmasına başlayan Erdoğan, Almanya’nın HDP’ye miting izni vermesini şu sözlerle eleştirdi: “Avrupa’da PKK terör örgütünün, PYD’nin, YPG’nin ön kuvveti durumunda olan HDP’ye, meydanlarda miting yapma müsaadesi veren yönetimler AK Parti’ye oralarda müsaade etmiyorlar. Salonlarında yer vermiyorlar. Niye? ‘Ne kadar engellersek o kadar kâr’ diyorlar. İstesiniz de istemesiniz de Bosna Hersek size yetti. İşte şimdi de Erzurum’dayız, Dadaş’lar size yeter. Vakit birlik vakti, vakit Türkiye vakti. Erzurum bizim Anadolu’daki güzel başlangıçlarımızın adeta amentüsüdür. Anahtarı, giriş kapısıdır.”

Korucu maaşına zam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında, genel şartlara sahip güvenlik korucularının maaşlarında 135 liralık artış yapılacağını açıkladı: “Ben size diğer adaylar gibi palavra mı atayım? Atmam. Yapılacak şeyi yaptık, yapıyoruz, yaparız. Biz bugüne kadar hiçbir zaman ne aldatan, ne aldanan olduk. Onun için bu tür yapılan sloganlarla vesairelerle bizden ayaküstü netice almaya çalışmayın. Yapılanı her zaman yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

Doğal gazda indirim

Doğal gazda indirim yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya’dan Mavi Akım ve batı hattından alınan doğalgaz fiyatında 2015’te indirim talep ettiklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Bu talep karşılanmayınca Uluslararası Tahkim’e başvurmuştuk. Uzun müzakereler sonucunda 2015 ve 2016 için geçerli olmak üzere bu ülkeden aldığımız doğal gazda yüzde 10,25 oranında fiyat indirimi konusunda mutabakata vardık. Rusya ile Türk Akımı projesinin ülkemizden geçecek bölümünün 2019 yılı sonunda bitirilerek hızlandırılması konusunda mutabık kaldık. 12 Haziran’da TANAP’ın açılışını yapıyoruz. Türkiye’nin kaynak çeşitliliği bakımından önemli projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

"CHP ADAYI İNCE’YE: ‘O, bisiklete binmeye devam etsin’

“Çıkmış bir tanesi diyor ki; ‘Ben araba maraba üretmem.’ Ondan sonra da Almanya’da otomobil fabrikasını gezmiş. Bizim otomobil ihracatından elde ettiğimiz geliri bir araştırsın baksın. O bisiklete binmeye devam etsin. Kaç yıl geriden geliyor belli.”

Haberin Devamı

‘Yastık altı dolarları bozdurun’

“Bu ara yine bakıyorum ülkemize çöreklendiler. Aynı Gezi Olayları’nda olduğu gibi faiz lobisi üzerimize yükleniyor. Boşuna yüklenmeyin, avucunuzu yalayacaksınız. Yastığın altında doları olan, avrosu olan kardeşlerim, paralarınızı gidin TL’ye yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız.”