Gazete Vatan Logo

'Ne İslam’dan ne abdestten haberi var'

Arınç'tan Kılıçdaroğlu'na yanıt

SEÇİM bölgesi Bursa’da bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Samsun’da yaptığı konuşmayı televizyondan izlediğini belirterek şöyle dedi: “Ecevit’i methetti. Evet, Ecevit bir siyasetçiydi. Doğruları da vardı yanlışları da vardı. Ama Kılıçdaroğlu, ’Sayın Başbakan, Ecevit’i eleştirirken, Ecevit’in ismini ağzına alırken abdest al’ dedi. Bu gülünç bir durum. Kılıçdaroğlu’nun ne İslam’dan ne de abdestten haberi var. Abdest, Kuran okunurken namaz kılınırken alınır. Biz Hazreti Peygamberimizi anarken de ’Yandım Allah’ derken de abdest almayız. Fakat Kılıçdaroğlu böyle söylüyor. Güya Ecevit’i methedecek. Eee peki ne yapalım, alacağız.”

Sadece İzmir'i kazansalar 80 il umurlarında değil

Sadece İzmir'i kazansalar 80 il umurlarında değil
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, partisinin merkez Yıldırım İlçesi’ndeki koordinasyon merkezinin açılış törenine katıldı. Arınç konuşmasında Ak Parti’nin Türkiye’nin 81 ilinin 80’inde milletvekiline sahip olduğunu söyleyerek, Türkiye’nin her yerinde var olduklarını ve Tunceli’deki eksikliği de kapatacaklarına inandıklarını belirterek muhalefeti eleştirdi ve "Bir İzmir’i kazansalar 80’inin kaybetseler umurlarında değil" dedi.

Arınç, "81 ilin 80’inde varız, ama 2007 seçimlerinde CHP 36 ilde yok, MHP bir o kadar ilde yok. Oyu da yok milletvekili de yok. ’Sahilleri kazandık’ diye seviniyorlar. Eskiden de böyleydi. ’İzmir’i kaptırmayız’ diyorlardı. Bir İzmir’i kazansalar 80’inin kaybetseler umurlarında değil. Biz halbuki her yerde varız. Bursa’da olduğumuz gibi Muş’ta da, Hakkari’de de varız. Türkiye’nin her yerinde Ak Parti olarak varız. 15, 16, 17 milyon oyumuz var. İki seçmenden birinin oyunu alıyoruz çok şükür" dedi.

BU İKTİDAR DÖNEMİNDE 55 TANE MAFYA VE ÇETE ÇÖKERTTİK

Ak Parti iktidarı döneminde mafya ve çetelerin çökertilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verildiğini ifade eden Arınç, "Bu iktidar döneminde döneminde 55 tane mafya ve çete örgütünü çökerttik. Hepsi mahkemelerde hesaplarını veriyor bir kısmı da içeride. Siyasi suikastlar, faili meçhul cinayetler, hiç birisi kalmadı. Hepsini yakaladık ve yargının önüne çıkardık. Çok şükür bugün de siyasi hesaplarla milletin seçtiği hükümetleri devirmek için onlarla, bunlarla işbirliği yapanlar bir yerde yargılanmaya devam ediyorlar. Biz hür bir Türkiye’yi sizlere bırakıyoruz. Çok şükür herkesin artık sokağa çıkarken bir komploya kurban gitmekten kokmadığı, farklı fikirlerde, düşüncelerde olan insanların ’ülkede yarın hangi karışıklık olacak’ diye endişe duymadığı bir Türkiye. Bu Türkiye bugünkü muhalefet partilerinin zamanında Kahramanmaraş olaylarını yaşadı, Çorum olaylarını yaşadı, Uğur Mumcu suikastlerini yaşadı, Muammer Aksoy suikastlerini yaşadı, Bahriye Üçok olaylarını yaşadı, rahmetli Hamido’nun Hamit Fendoğlu’nun öldürülmesini yaşadı. 8,5 yıllık iktidar dönemimizde bir tek siyasi suikast yok hamdolsun. Olan birkaç taneyi de 24 saat içinde yakaladık, ensesinden tuttuk, hakimin önüne çıkardık. Hiç bir karanlık olay bırakmadık, hamdolsun. Onlardan hesap soran bir iktidarız” diye konuştu.

BURADAKİLER HEYECANDAN TİR TİR TİTRERKEN, PERES BAŞBAKAN’DAN ÖZÜR DİLEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın millet gibi cesur, kararlı, inançlı ve bu milleti seven bir insan olduğunu dile getiren Arınç, "Ve o biliyorsunuz hiç kimsenin yapamayacağı bir cesareti gösterdi. Davos’ta yanındaki İsrail Cumhurbaşkanına ’Sen ancak bir katilsin, adam öldürmeyi bilirsin’ dedi. Biz bu cesareti ve dürüstlüğü gösteren insanlarız. Ama o gece Türkiye’de çok korkanlar oldu. CHP’nin önde gelen siyasetçileri, bereket bu dönem yok kurtuldunuz. Birisinden bahsediyorum ’Öldük, bittik’ dedi. ’Bu, Türkiye’yi mahfeder’ dedi. ’İsrail ile ilişkilerimizi bozar’ dedi. ’Başbakan da ne kadar kabadayı konuşuyor’ dedi. Rabbimin gücüne bakın ki bizim buradakiler heyecandan tir tir titrerken Allah’ın gücü Simon Perez Türkiye’nin Başbakanından özür diledi.”

Konuşmasının ardından Bakan Arınç, seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

Daha sonra 750 yıllık tarihi Cumalıkızık Köyü’ne geçen Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile birlikte köyü gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Haberin Devamı