Gazete Vatan Logo

'Nasreddin Hoca eşekten düşmüş, `zaten inecektim' demiş'

DTP milletvekili Birdal'dan TSK'ya ilginç benzetme

DEMOKRATİK Toplum Partisi (DTP) Diyarbakır milletvekili Akın Birdal'ın İngiltere'nin başkenti Londra'da katıldığı toplantı, terör örgütü PKK'nın propagandasına dönüştü. Akın Birdal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi kara harekatını sona erdirmesini ve harekatın planlanan şekilde sona erdiği yönündeki açıklamalarıNI, Nasreddin Hoca'nın `Eşekten düşme' fıkrasına benzetti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik olarak düzenlediği sınır ötesi `Güneş harekatı', Londra'da dün yaklaşık 2 bin terör örgütü yandaşının katıldığı yürüyüş ile protesto edildi. Terör örgütü lehine sloganlar atan PKK yandaşları, Dalston bölgesinden Haringey'e yoğun güvenlik önlemleri altında yaklaşık 3 saat süren yürüyüş yaptı. Yürüyüş ardından protestocuların toplandığı `Kürt Toplum Merkezi'nde, DTP Milletvekili Akın Birdal, İşçi Partisi İslington Milletvekili Jeremy Corbyn, Londra Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Joanne McCarthy ve `Savaşa Karşı Koalisyon' üyelerinden Lindsey German katılımıyla panel düzenlendi.

Akın Birdal'ı salona girişinde alkışlarla karşılayan kalabalık, DTP milletvekilinin konuşmasını terör örgütü ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlarla sık sık kesti. Birdal, konuşmasında, "Önceki gün tasını tarağını toplayıp operasyona son verip Türkiye'ye dönüş, aslında sizin barış konusunda kendi onurunuza ve geleceğinize sahip oluşunuzun bir zaferidir ve bu zafer size aittir. Kürt halkına aittir" dedi. Birdal, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, askerlerin dönüşünü Nasreddin Hoca'ın bir hikayesi ile anımsadım. Nasreddin Hoca eşekten düşmüş, `Zaten inecektim' demiş" dedi.

Akın Birdal'ı dinleyen bazı gençlerin sloganlar atarak ayakta alkışladı. Salonda bulunan gençlerin üzerindeki terörist başı Abdullah Öcalan resimli PKK tişörtleri göze çarptı.

Haberin Devamı