Gazete Vatan Logo

'Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu!'

Başbakan Erdoğan Almanya'da gurbetçilere seslendi...

'Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu!'

Köln’de 40 bin kişiye “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Almanya Federal Cumhuriyeti’nin değerli vatandaşları” diye seslenen Başbakan Erdoğan, Gezi ve Soma faciasından sonra yapılan eylemlere tepki gösterdi “İçeride çıkarları zedelendiği için yalan, iftira atan medya ile dışarıdaki işbirlikçileri aynı dili kullanıyorlar” dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) Lanxess Arena spor salonunda 40 bin kişinin katılımıyla yapılan 10’uncu yıldönümü etkinliği Kuran-ı Kerim ve dualar okunarak başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, salona “Sevgili kardeşlerim, Türkiye Cumhuriyeti’nin Almanya Federal Cumhuriyeti’nin değerli vatandaşları...” diye seslendi.

‘Hopladınız oturdunuz’

Erdoğan, özetle şunları söyledi: “İşin manidar olan yanı şu, ülkemdeki bazı medya ile bunların anında koordine olması çok anlamlıydı. Yarın Almanya’da Avrupa Parlamentosu ile ilgili seçimler var. Tayyip Erdoğan’a saldırmakla buradan farklı yerlere oy devşiremezsin. Veyahut da Türkiye’deki Gezi olaylarında, 17 Aralık’ta, 25 Aralık’ta hopladınız oturdunuz. Benim milletin size en güzel dersi 30 Mart’ta verdi.”

‘Kömür çıkardım’

“Bunlar bizim o kömür ocaklarına giren kardeşlerime bidon kafalı dediler, göbeğini kaşıyan adam dediler. Tayyip Erdoğan o kömür ocaklarının havasını bilir. Kömür ocağının derinliklerinde 4-5 kilometre gittik, orada kömür çıkardım, kardeşlerimizle oturduk yemeğimizi yedik. Siz kimlerle neyi değerlendiriyorsunuz ya. Batı bunu senin iyi anlaman lazım.”

‘Gül kardeşimizi...’

“Güzel ülkemizde darbe senaryoları hazırladılar, hepsini alt üst ettik. Çetelerle tehdit ettiler, terörle üzerimize geldiler, geri adım attılar. Size cumhurbaşkanı seçtirmeyiz dediler. Millete gittik, milli iradeyi Abdullah Gül kardeşimizi seçtirmek suretiyle tecelli ettirdik. Geçen yıl Gezi olayları dediler, ağacı yeşili bahane ederek Türkiye’nin istiklaline, büyümesine, istikrarına saldırdılar. Onlara da eyvallah demedik. bu arada bir de karşımıza Pensilvanya çıktı. Uluslararası çevrelerin maşası olanlar benim ülkemin istikbaline kastetti. Ülkesine ihanet etti. Türkiye’ye parmak sallamayı kendisine hak görenler var. Türkiye’nin büyümesini farklı şekillerde engellemeye, yavaşlatmaya çalışanlar var. Türkiye o sizin bildiğiniz Türkiye değil artık. Köprünün altından çok sular geçti.”

‘Kimse azarlayamaz’

“Yeni Türkiye’yi artık herkes kabullenmek ve hazmetmek zorundadır. Hiç kimse, hiçbir uluslararası güç bize parmağını sallayarak istikamet çizemez, Türkiye’yi azarlayamaz, kendisine hak gördüğünü Türkiye’den esirgeyemez. Türkiye içinde millete kibirle bakanlar ile maalesef çok kirli bir ittifakın içindeler. Algı operasyonlarıyla iktidarı ve demokrasiyi zayıflatmak ve geçmişte olduğu gibi millete tahakküm etmek istiyorlar. Dikkat edin içeridekiler ne söylüyorsa dışarıdakiler de aynı şeyi söylüyor. İçeride çıkarları zedelendiği için yalan, iftira atan medya ile dışarıdaki işbirlikçileri aynı dili kullanıyor. Polis öldürmek, bekçi öldürmek, askere kurşun sıkmak, evrakta sahtecilik, terör örgütlerine üye olmak basın özgürlüğü müdür? Türkiye’de basın özgür değil söylemi üzerinden teröre katkı sağlıyorlar. Avrupa’nın neresinde bunlara müsamaha gösteriliyor.”

‘Elimde belgesi var’

“Elimde hepsinin belgeleri var, resimli belgeleri var, videoları var. Vakti geldiğinde onları da gösteririz. Benim şahsım üzerinden millete operasyon çekmek isteyenler milletin kararlı duruşunu karşılarında bulacaklardır. Biz iktidara manşetlerle gelmedik. İçeride ve dışarıda atılan manşetler de bize istikamet çizemeyecek, Türkiye’ye rota çizemeyecektir. Medyayla, sosyal medyayla ilgili uygulamalarımızı eleştirenlerin kendi yaptıklarına bakmalarını istiyoruz. Mısır’da darbeye darbe diyemeyenlerin Türkiye’de bir kısım emniyet ve yargı mensupları yoluyla yapılmak istenen darbe girişimini iyi okumalarını istiyorum. Mısır’daki idamlara niye susuyorsunuz? Bak hamile hanımlara bile idam kararı verdiler ya, Esma kızımızı kurşunlayarak şehit ettiler ya. Kim ne senaryo yazarsa yazsın, hangi provokasyonu hazırlarsa hazırlasın biz yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz. Tüm tuzakların önünde iki önemli tuzak vardır, bir halkın tuzağı, iki hakkın tuzağı. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.”

‘Cehenneme gönderiyordu!’

Erdoğan, Soma faciasından sonra yapılan eylemlerin yasadışı örgütlerin işi olduğunu söyledi ve Der Spiegel’in ‘Cehenneme git Erdoğan’ başlığıyla verdiği habere de tepki gösterdi: “Bakıyorsun hemen buraya yansıması olmuş. Burada bir kısım medya ve bazı örgütler ne yazık ki Soma faciasını kendileri için ranta dönüştürmek için Türkiye Başbakanı’na farklı şekillerde hakaretler ediyorlar. Bir tane kendini bilmez derginin attığı manşet manidardı. Şahsımı cehenneme gönderiyordu. Nasıl biliyorsa cehennemin yolunu?”

‘Irkçılığın panzehiri Türkiye olacaktır’

“Hacı Bektaş’ın dediği gibi bir oyacağız, iri olacağız, diri olacağız. Referansımız her zaman hukuk olacak, barış olacak, demokrasi olacak. Uyumu savunduk. Entegrasyona devam edeceğiz. Ama asimilasyon dersek, hayır. Ben yine aynısını söylüyorum. Çünkü biz dinimizden, dilimizden, kültürümüzden taviz veremeyiz. 2014 yılında 1. Dünya Savaşı’nın 100. Yıl dönümünü ifa ediyoruz. Osmanlı Cumhuriyeti ve Almanya pek çok cephede dedelerimiz savaştılar. Biz Almanya ile aslında kader ortağı olduk. Artık Türkiye, siyasetiyle, ekonomisiyle, insanıyla, misyonuyla, değerleriyle Avrupa’nın bir parçasıdır. Avrupa, özellikle de Avrupalı siyasetçiler bunu artık görmek, kabullenmek durumundadır. Küresel meselelerde söz söylemek bizim de hakkımız. Artık gündemi belirleyen bir Türkiye var.Avrupa siyasetinin sorunları, Türkiye kullanılarak değil Türkiye ile çözülür. Özgürlükleri büyütmeye devam edeceğiz, Avrupa değerlerini ülkemize taşımaya devam edeceğiz. Avrupa içinde yükselen ırkçılığın panzehiri inanın Türkiye olacaktır. Medeniyetlerin buluşma zemini Türkiye olacaktır. Türkiye misyonuyla, değerleriyle Avrupa’nın bir parçasıdır. Avrupa siyasetçileri bunu görmek zorundadır. Bulunduğunuz ülkelerin dillerini çok iyi öğrenin. Kültürünüzü asla sekteye uğratmayın ama Almanya’da yabancı gibi durmayın.

‘Protestocular da bizim kardeşimiz’

(Köln’deki protesto gösterileri) “Onlar da bizim vatandaşlarımız. Onlar da bizim kardeşlerimiz. Hiçbir provokasyona mahal vermeden, sağduyu içinde, soğukkanlılık içinde evlerimize döneceğiz. Vakarımızı, ağır başlılığımızı azami derecede sergileyecek, karalama kampanyalarına fırsat tanımayacağız. Türkiye’deki olaylar burada nasıl kışkırtma için kullanılıyorsa buradaki olaylar da aynı şekilde kışkırtma amacını taşıyor. Hiçbirimiz bu tuzağa düşmeyeceğiz. 77 milyon Türkiye’de kardeş iken, yurtdışında da kardeşliğimizi en güçlü şekilde muhafaza edeceğiz.








Haberin Devamı