Gazete Vatan Logo

'Nasıl aynı sepete girebilirler!'

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Susurluk sanıklarından İbrahim Şahin'in soruşturmanın 10 dalgasında yanyana getirilmesi tartışılıyor...

Ergenekon'un 10. dalgasında yapılan operasyonda gözaltına alınan isimler arasında nasıl bir ilişki olabileceği dün ve bugünün en tartışmalı konusu.

Hele iki isim var ki onların durumu daha da ilginç...

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Susurluk sanıklarından İbrahim Şahin...

Halbuki "Terör örgütü şüphelisi" olarak dün evi aranan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, aynı operasyonda gözaltına alınan İbrahim Şahin'in Susurluk Davası'nda ceza almasını sağlayan isimdi.

CEZA ALMASINI KANADOĞLU SAĞLADI

Kanadoğlu 2002 yılında yerel mahkemenin hükmünü bozan Yargıtay kararına başsavcı olarak itiraz etmeseydi, İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu Susurluk sanıkları zamanaşımından yararlanabilecekti.



Kanadoğlu o itirazında aynen şöyle demişti: ""Susurluk davası, Türkiye'nin temiz toplum özleminin simgesidir. Türk halkı umut ve sabırla yargı organından, olayın aydınlatılmasını varsa, suçun tespitini ve suçluların bir an önce cezalandırılmasını beklemektedir.."

VERİLMEK İSTENEN MESAJ NE?

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay da bu çarpıcı duruma değindi.

Okay İbrahim Şahin'in, çetelerle iç içe olduğu ve yargılamalarda mahkumiyet aldığının, kamuoyunca bilindiğini ifade eden Okay, 'Anormal olan bunlar bilindiği halde, Şahin, her nedense Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, ordu komutanları, MGK eski Genel Sekreteri, orgeneraller, YÖK eski Başkanıyla, onuncu dalgada gözaltına alınıyor. Onu, dokuz çeyrek dalgasında, bunları on dalgasında alın. Verilmek istenen imaj, İbrahim Şahin bombası, 10. dalgada gözaltına alınan herkesin ortak suç aleti' diye konuştu.

Bu soruşturmanın, 'doğrudan iktidarın, güdümünde ve yönlendirmesiyle devam ettiğini' iddia eden Okay, mafya, terör ilişkisi içindeki kişilerle iktidara muhalefet eden, saygın isimlerin bir araya getirilerek, hesaplaşma sürecinin yaşandığını savundu. Okay, 'Bu sürecin devam etmesini arzu etmeleri, bildiklerinin, yaptıklarının itirafıdır' dedi.

Haberin Devamı