Gazete Vatan Logo
Magazin “Müzik inanılmaz bir güce sahip”

“Müzik inanılmaz bir güce sahip”

“Müzik inanılmaz bir güce sahip”

Enter Shikari, İngilizlerin son dönemde çıkardığı en çılgın gruplardan... 15 Ekim’de ise garajistanbul sahnesindeler. Bu adamların deli şovunu sakın kaçırmayın. Solist Rou Reynolds ile müziklerini konuştuk.

Sizi iki kere Sziget festivalinde izledim. Açık hava performanslarınız heyecan dolu... Kapalı bir alanda nasıl oluyorsunuz?

Uzun süreli turnelerde sürekli her türlü ulaşım aracı içinde yolculuk halinde olmak zorundayız sonrasında kapalı alanlardan büyük sahnelere geçiş bir anlamda mutluluk verici hale gelebiliyor. Bir çeşit kafesteki hayvanın özgür bırakılması gibi. Küçük alanlarda da yapabileceğimizin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Sahne boyutu bizim için önemli değil.

İnsanları harekete geçiren şarkılar yaptığınızı düşünüyor musunuz?

Ben duygusal bir konuşma yaparken izleyicinin benden ayrı olmadığını hissediyorum. Bir şarkı yaparken eğer heyecan patlaması yaşarsam, yaratıcı süreci durdurmam imkansız. Şarkı sözlerimi kim anlıyor ve içinde hissediyorsa, aynı duyguları ona geçirdiğime mutlu oluyorum. Müzik inanılmaz bir güce sahip. Beyindeki dopamine kimyasalını salgılama özelliğine de sahip. Beynin bazı noktalarını harekete geçirerek ilaç, yemek ve seksle aynı etkiyi yaratabiliyor. İnsanlardaki bu duyguları uyandırmak paha biçilemez. Bu işi yaparken tek derdim de bu. Eğer bizim müziğimiz size hâlâ yaşıyor olduğunuzu hissettiriyorsa işimizi doğru yapmışız demektir.

Haberin Devamı

‘Sahneye çıkan seyirci hep iyidir’

Sizi ayrı tutarsak son dönemde İngiltere’den karanlık şarkılar yapan çok fazla grup çıkıyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Çok fazla piyasadaki müziği takip etmiyorum. Ama kesinlikle bizim karanlık, yağışlı havalarımızla alakalı olabilir. (Gülüyor)

Yaptığınız müzik türüne dair devamlı farklı bir şey söyleniyor. İnsanların kafasını mı karıştırıyorsunuz?

Öyle umuyorum. Müzik türü kelimesi bizi sınırlandıran bir şey olur.

Sahnede yaptığınız en çılgın hareket neydi?

Seyirci ile birlikte her zaman deliriyoruz. Eğer insanlar sahneye çıkabilecek kadar çıldırmışsa o zaman kendimize diyoruz ki, “Bu gerçekten deli bir şov.” Bu da iyi bir şey. Yaptığım en çılgın şey parmak arası terliklerle şov yapmaktı ve bu gerçekten aptalcaydı. Bu şovdan sonra hayatım konusunda endişe etmeye başladım, terlikler seyirciye doğru ayağımdan fırlıyorlardı. Çok saçma değil mi!

Haberin Devamı

“İstanbul’a gelmek heyecan verici”

Türkiye’de sahne almanız istendiğinde ne düşündünüz?

Daha önce bulunmadığımız yerlerde çaldığımız için çok mutluyuz. Bu sayede dünyayı keşfediyoruz ve bir sürü yeni arkadaş ediniyoruz. Sizin de ülkenize geleceğimiz için çok heyecanlıyız.

İstanbul’a dair bildiğiniz şeyler neler?

Eskiden Osmanlı İmparatorluğu vardı değil mi? Doğru mu söyledim!

Setlistinizde çalmaktan asla sıkılmayacağınız şarkılarınız neler?

Radiate şarkısı... Bu şarkının gitarlarını çalmaktan sonsuza kadar sıkılmam.

“Enerjimizi muzdan alıyoruz”

Sahnedeki çılgın enerjinizin gücü nereden geliyor?

Muzdan. (Gülüyor)

Enter Shikari’nin müzik gücü nelerden oluşuyor?

Dürüstlük, her zaman istekli müzik yapışımız, öfkemiz ve her zaman şükran duymamızdan.

Haberin Devamı

Siz son dönemde kimleri dinliyorsunuz?

Igor Stravinsky. Kesinlikle sen de dinlemelisin...